Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportForce India predstavila novi VJM05 bolid, vozači Paul di Resta i Nico Hulkenberg

Force India predstavila novi VJM05 bolid, vozači Paul di Resta i Nico Hulkenberg


Ovih su dana počela predstavljanja novih bolida timova Formule 1 za sezonu 2012. Dva smo već vidjeli – Caterham i McLaren, a jučer su premijerne prezentacije odradili Ferrari (o tome uskoro) i Force India.

Force India je svoj novi bolid predstavila u Silverstoneu u Velikoj Britaniji. Tim, čije je sjedište nedaleko staze, predstavio je novi bolid oznake VJM05 za koji se nadaju kako će biti dovoljno brz kako će i ove sezone opasno prijetiti i onim najboljima. Tim je vrlo brzo postao stabilan i prepoznat, a na ljestvici konstruktora je 2011. godine završio kao vrlo dobar šesti. Podsjetimo se, pod haubom imaju Mercedesov motor, a i sam je bolid doživio dizajnerske promjene u skladu s novim motorom i pravilima za natjecanje.

"Naš je cilj ove godine biti peti konstruktorski tim", nije krio ambicije šef tima Dr Vijay Mallya. "Kako bi u tome uspjeli morat ćemo cijelu sezonu pretvoriti u nešto što ste mogli vidjeti u drugom dijelu sezone 2011 u kojoj smo bili odlični".

Vozači koji će ove godine braniti boje tima su Škot Paul di Resta i Nijemac Nico Hulkenberg, dva mlada vozača s velikim potencijalom, dok je treći rezervni vozač Jules Bianchi.