Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportForce India je prvi tim u Formuli 1 koji je najavio novi bolid – očekujemo kako će se zvati VJM06

Force India je prvi tim u Formuli 1 koji je najavio novi bolid – očekujemo kako će se zvati VJM06


Prošlogodišnje predstavljanje VMJ05 bolida Sahara Force India F1 tima održano je u Silverstoneu u Engleskoj 2. veljače. Vijay Mallya i njegov tim prvi su najavili novi bolid za ovu sezonu.

Očekujemo kako će se zvati VMJ06, a predstavljanje je već potvrđeno za 1. veljače također u Silverstoneu u Engleskoj. Radi se o timu koji se sve bolje snalazi u ovom elitnom autosportskom natjecanju, prošle je sezone 2012 završio na vrlo solidnom sedmom mjestu na ljestvici konstruktora. Što se pogonskog agregata tiče, i dalje će koristiti Mercedesov motor.

I od ove sezone očekuju kako će se pomaknuti za jednu stepenicu prema gore, možda i više. Ono što za sada nije potvrđeno je vozački dvojac koji bi trebao braniti boje indijsko-britanskog tima. Očekuje se kako bi Paul di Resta trebao ostati u timu, iako još nema službene informacije. O drugom vozaču još se naveliko nagađa.

Podsjetimo kako prva službena testiranja novih bolida počinju 5. veljače u španjolskom Jerezu.

Force India VMJ06 2012 02