Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFiat Panda treće generacije premijerno u Frankfurtu

Fiat Panda treće generacije premijerno u Frankfurtu


2011 Frankfurt Auto Show će za Fiat biti povijesni događaj, jer će biti predstavljena treća generacija Pande, automobila koji s tim imenom postoji još od 1980. godine i prodan je u 6,5 milijuna primjeraka. Podsjetimo da je aktualna Panda, predstavljena 2003. godine, proglašena europskim autom godine.

Nova Panda uz potpuno novi dizajn ima i povećane dimenzije. Dužina automobila je 365 cm (11 cm više), širina 164 cm (6 cm više) i visina 155 cm, što znači da u odnosu na prethodni model ima prostraniju unutrašnjost i veći prtljažnik.

Prilikom tržišnog lansiranja kasnije tijekom godine nova Panda imat će četiri motora – tri benzinska i jedan dizelski.Benzinci su 0.9 TwinAir Turbo s 85 KS (proglašen motorom godine), 0.9 TwinAir sa 65 KS te 1.2 Fire sa 69 KS. Dizelski agregat je 1.3 Multijet sa 75 KS. TwinAir i Multijet motori dolaze sa standardnim Start&Stop sustavom.

U početku prodaje nudit će se 3 razine opreme, 10 boja karoserije, 4 verzije uređenja unutrašnjosti, dvije vrste poklopca kotača i dvije vrste alu-felgi od 14 i 15 cola, odnosno ukupno preko 600 kombinacija.

Iduće godine nova će Panda dobiti i 4×4 pogon, po čemu je ustalom jedinstvena u ovoj klasi automobila. Ponuda će također biti proširena Dualogic mjenjačem te dvjema verzijama s motorima koji koriste prirodni plin i LPG.

Od nove opreme Panda će imati Blue&Me Tom Tom Live sustav, a za iduću godinu najavljuje se inovativni kočioni sustav koji će pri brzinama do 30 km/h detektirati prepreke i automatski zaustavljati vozilo.

Inače će u serijskoj opremi biti četiri zračna jastuka, ABS i BAS sustavi, Isofix sustav, sjedala sa zaštitom od trzajnih ozljeda, dnevna svjetla.

Fiat Panda treće generacije premijerno u Frankfurtu

Fiat Panda treće generacije premijerno u Frankfurtu

Izvor: Automoto-portal.hr