Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliFiat 500E – mali elektromobil premijerno na 2012 Los Angeles Auto Showu

Fiat 500E – mali elektromobil premijerno na 2012 Los Angeles Auto Showu


Sutra se službeno otvara popularni američki auto salon u Los Angelesu, gdje će svoju premijeru doživjeti i ovaj europski model, Fiat 500E, elektromobil koji ćeli krstariti i američkim cestama.

Ovo je i svjetska premijera ovog električnog mališana, koji je sam po sebi vrlo popularan preko bare, a kada se uzme u obzir da je dobio i električnog brata u obliku modela 500E, s emisijom štetnih plinova koja graniči s nulom, tada će mu popularnost dodatno rasti. A kako se radi o Fiatu, vjerujemo da će cijena biti primamljiva.

Prvi puta je u stvari predstavljen još 2010. godine kao Fiat 500 Elettra koncept na Detroit Auto Showu, a novi je 500E predstavljen kao odgovor na neke zakone u određenim državama, tako da se očekuje kako će mu snaga biti oko 74 kW (100 konja).

Istina, snaga i nije neka ali će ga biti zabavno voziti. Ipak, ne možemo se oteti dojmu kako neće biti niti do koljena “moćnom” Fiatu 500 Abarth, niti Abarth Cabrio modelu.

Što se samog izgleda tiče, novi će 500E u odnosu na standardni Fiat 500 biti puno elegantniji, sigurno puno aerodinamičniji, pa samim tim će izgledati i više sportski. Dobit će i novu boju, posebne kotače, a i interijer će vjerujemo pretrpjeti neke izmjene.

Ako ste ovih dana u Los Angelesu, svakako preporučujemo da posjetite ovaj sajam i potražite ovog simpatičnog mališana koji bi ponovo mogao imati puno svojih poklonika, da ne kažemo kupaca. A i sami znate, dolazi vrijeme manjih automobila s manjom potrošnjom, a da o elektromobilima i ne govorimo 🙂