Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFIA WRC Academy za vozače mlađe od 25 godina u Ford Fiesti R2

FIA WRC Academy za vozače mlađe od 25 godina u Ford Fiesti R2


Svjetska automobilistička organizacija (FIA) i tvrtka North One Sport, promotor Svjetskog reli prvenstva (WRC), iduće godine organizirat će još jedno natjecanje u sklopu WRC-a, nazvano FIA WRC Academy. Natjecanje je otvoreno za vozače mlađe od 25 godina, a svi će voziti Ford Fiestu R2.

FIA WRC Academy imat će šest relija, svi se održavaju u Europi, kako bi bili manji troškovi natjecanja, što je i glavna poanta svega. U kalendaru su Portugal (24.-27. ožujka), Italija (5.-8. svibnja, Finska (28.-31. srpnja), Njemačka (18.-21. kolovoza), Francuska (29. rujna – 2. listopada) i Wales (10.-13. studenog).

Natjecanje je osmišljeno, kao što mu ime kaže, da se školuje mlade vozače i omogući im se lakše probijanje u vrhunski reli. Bazna cijena natjecanja za jednu sezonu je oko 135.000 eura za sezonu, što je otprilike upola manje od troškova u Junior WRC natjecanju. Motivacija je između ostalog i u velikom fond nagrada, koji iznosi 500.000 eura.

Svi će nastupati u identičnim Ford Fiestama R2, koje priprema M-Sport. Dobavljač guma je Pirelli. Otvorena su 24 mjesta, od čega je šest rezervirano za pobjednike Pirelli Star Driver programa. Prijaviti se mogu samo vozači rođeni poslije 1. siječnja 1986., a dobno ograničenje za suvozače ne postoji.

Izvor: Automoto-portal.hr