Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFIA World Rally Championship: Top 10 najtežih reli dionica na svijetu u WRC prvenstvu

FIA World Rally Championship: Top 10 najtežih reli dionica na svijetu u WRC prvenstvu


Svjetsko reli prvenstvo, WRC, kuca nam na vrata, samo što nije počelo. Pravo je vrijeme da zavirimo u njega i predstavimo vam Top 10 najtežih reli dionica koje vozačima zadaju najviše glavobolje!

Ovo što ćete pročitati u nastavku je deset “najstrašnijih” brzinskih ispita u FIA World Rally Championship bivšim i sadašnjim prvenstvima. Odabrali reli stručnjaci… 🙂

10. mjesto: Bauxites, Grčka
Jedna od fizički najtežih reli dionica, nije teško zaključiti zašto. Vrlo je tehnički precizna, kamenje i stijene su sa strane, svaka se greška skupo plaća. Kažu kako su vozači nakon ove dionice doslovno bolesni 🙂

9. mjesto: Eldama Ravine, Kenija
Brzinski ispit poznat i kao “the road to hell” (put u pakao), što govori o njegovom karakteru. Vozi se po brdovitim rubovima s dubokim provalijama, negdje blizu granice s Ugandom. Ako se strmoglavite, nema vas više u utrci. Inače, više se ne vozi od 1999. godine. I bolje 🙂

8. mjesto: Granberget, Švedska
Tradicionalno najduži brzinski ispit u švedskom reliju, vozači imaju osjećaj kako kraja kao da nema. Problem predstavljaju visoke snježne “bankine” sa svake strane staze, a koje smanjuju vidljivost pogotovo u zavojima. Vozači tvrde kako imaju osjećaj da voze u velikim bijelim tunelima.

7. mjesto: Bunnings, Australija
Dionica blizu australskog grada Perth, na zapadu kontinenta. Vozi se uglavnom posljednjeg dana i pravi je eliminacijski ispit poznat po svojim “trampolinskim” skokovima. Kažu da reli bolidi toliko skoče u zrak da vozač i suvozač više niti ne vide zemlju. Vrlo neugodna situacija.

6. mjesto: Arena Panzerplatte, Njemačka
Brzinski ispit koji je nekada davno korišten za testiranje tenkova. Da, dobro ste pročitali 🙂 Najgore je što na ovoj dionicu praktički niti nema gripa (pogotovo kad pada kiša), tako da automobili doslovno plešu, teško ih je usmjeravati kamo vozač želi.

5. mjesto: Giulio Cesare, Argentina
Otprilike ima karakter kao sudbina istoimenog rimskog imperatora Julija Cezara. Vozi se na većoj nadmorskoj visini, uz gotovo uvijek prisutnu gustu maglu, a ima i puno kamenja veličine nogometne lopte koje će vam u trenu otkinuti kotač s bolida.

4. mjesto: St Gwynno, Velika Britanija
St Gwynno ima sve elemente koje reli prvenstvo čini tako veličanstvenim – kišu, maglu, blato i mrak (najčešće se vozi rano ujutro). Veliki je izazov za vozače jer različiti dijelovi ovog brzinskog ispita imaju i različiti grip (držanje guma za podlogu), tako da se vozači stalno moraju prilagođavati.

3. mjesto: Calvi-Porto, Korzika
Niti jedna ljestvica najtežih brzinskih ispita ne bi smjela biti bez onih koji se voze na otoku Korzici. Ova takozvana “obalna cesta” je duga oko 80 kilometara, a opasnim i strašnim za vozače čine je padine s litice – ako pogriješite, naći ćete se u moru. I onda zbogom utrka, zbogom bodovi, ali i zbogom automobil od nekoliko stotina tisuća eura.

2. mjesto: Col de Bleine, Monte Carlo
Kažu kako se na ovom brzinskom ispitu vozi kao da ste na klizanju s kućinim papučama. Dakle, grip praktički ne postoji i prava je umjetnost završiti ovaj brzinac. Puno toga ovisi i o izboru guma i vremenskim uvjetima, no sigurno ćete pogriješiti. Na ovoj se dionici vidi tko je pravi vozač a tko nije.

1. mjesto: Ouninpohja, Finska
S ovim se praktički svi slažu. Ouninpohja (na naslovnoj slici) je “kum” svih brzinskih ispita, jednostavno zato jer je izuzetno brz (prosječno se vozi oko 210 km/h!!!), a koncentracija vozača mora biti apsolutna! Sami zavoji su vrlo brzi i vozači ih često ne mogu cijele vidjeti zbog velike brzine kojima ih prolaze. Zamislite i sami kako izgledaju izlijetanja pri ovako velikim brzinama (a ne voze na asfaltu nego na makadamu!). Ako vam to nije dovoljno strašno, možda bi upravo vi mogli voziti reli. No, prije toga pogledajte video niže i ponovo razmislite o tome 🙂

Evo, to je Top 10 najtežih brzinskih ispita, s čim se slažu vodeći reli stručnjaci.