Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFIA: Mosley daje ostavku na mjesto predsjednika?

FIA: Mosley daje ostavku na mjesto predsjednika?


Šokantnu najavu dao je aktualni predsjednik međunarodnog auto-sport udruženja (FIA), koji je izjavio kako će se do kraja godine povući s mjesta predsjednika ove organizacije. Ovu je odluku iznenada Mosley priopćio u utorak ujutro za vrijeme FIA-inog glavnog susreta u Parizu. Britanac se s mjesta predsjednika namjerava povući točno godinu dana ranije prije redovnog isticanja njegovog predsjedničkog mandata.

U kratkoj izjavi koju je FIA objavila stoji: “Max Mosley je potvrdio na našem FIA General Assembly sastanku kako će s mjesta predsjednika odstupiti u listopadu ove godine”.
Još uvijek se ne zna hoće li Mosleya, koji je prvi put za predsjednika FIA-e izabran davne 1993. godine, zamijeniti netko iz predsjedništva na službenom izboru koje bi se do tada trebala organizirati. Podsjetimo se, Mosley je u proteklih nekoliko mjeseci izjavio kako Jeana Todta, trenutnog šefa Ferrarijevog F1 tima, vidi kao jedinog nasljednika, no tu je funkciju Todt glatko odbio.
Je li ovo odgovor na Todtovo odbijanje, ili neki privatni revolt, teško je u ovom trenutku reći, no vjerujemo kako će se ova situacija do listopada iskristalizirati.