Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFerrari SP 275 RW Competizione – zanimat će vas njegove karakteristike

Ferrari SP 275 RW Competizione – zanimat će vas njegove karakteristike


Po prvi puta se Ferrari SP 275 RW Competizione pojavio početkom ovog mjeseca na Ferrarijevom Finali Mondiali eventu u Daytoni, Florida. Tada se nisu znali svi detalji, sada da. A njegov vlasnik je – zubar?

Ova se trkaća jurilica temelji na modelu F12 Berlinetta, no motor je malo više nabrijan. Istina, radi se o 6,3-litarskom V12 motoru ali s više snage. Točnije, motor razvija čak 770 konjskih snaga, iako nema turbo punjače, pa su se i pohvalili kako je to možda i najviše što je netko izvukao iz ovako pripremljenog motora.

Ako vas zanima kako je nastao naziv (Ferrari SP 275 RW Competizione), slova “RW” su inicijali vlasnika, zubara Ricka Workmana. Ovo mu nije prvi ovakav automobil kojeg posjeduje, već od ranije ima dva Special Projects automobila – P540 Superfast Aperta iz 2009. godine koji se temelji na modelu 599, i F60 America iz 2014. godine temeljenog na modelu F12. Oba su također bila predstavljena na premijeri ovog “žućka” u Daytoni.

Nadalje, oznaka “275” u nazivu je referenca na Ferrarijev 275 GTB iz 1960. godine, odnosno misli se na 1964 275 GTB/C kojih je proizvedeno samo 3 komada. Jedini “živući” primjerak posjeduje Preston Henn, također iz Floride, a koji se smatra vjerojatno i najvrjednijim automobilom na svijetu.

ferrari-sp-275-rw-competizione-zanimat-ce-vas-njegove-karakteristike-02

I sam vanjski izgled je fenomenalan, s koje ga god strane pogledate, a i žuta mu boja odlično stoji. Ne moraju svi Ferrari modeli biti crveni… 🙂 Straga djeluje više sportski, dok je sprijeda malo blaži, rekli bismo konzervativnijeg izgleda. Kotači su 20 inčni što mu također daje moćan izgled.

Ferrarijeva serija Special Projects je razvijena za njihove najlojalnije kupce. Naravno, cijene se izražavaju u milijunima dolara, no to njihove vlasnike puno niti ne zabrinjava. Samo ćemo se podsjetiti kako su ručno izrađeni. Prvi je bio SP1 iz 2008. godine napravljen na temelju modela F430. Inače ih u prosjeku proizvode dva godišnje. Ove godine se pojavio još jedan, model 458 MM Speciale.