Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportFerrari predstavio novi F2012 bolid, omeo ih snijeg [video]

Ferrari predstavio novi F2012 bolid, omeo ih snijeg [video]


Istog dana kada i Force India (jučer), i Ferrari je predstavio svoj novi bolid, F2012, koji će braniti boje tima u ovogodišnjoj sezoni. Zanimljivo, htjeli su napraviti predstavljanje na otvorenom, no omeo ih je snijeg tako da su svjetsku premijeru odradili preko – Interneta!

Kao što se i očekivalo, novi bolid kao i većina drugih ima "stepenasti" nos koji je dizajniran u skladu s novim pravilima. No, kako tvrde Talijani, poboljšan je gotovo svaki dio bolida, pogotovo aerodinamički paket, te stražnja suspenzija, tako da bi trebao biti još konkurentniji ove godine.

Bolid F2012 je 58. po redu bolid koji je Ferrari dizajnirao za sudjelovanje u elitnom autosportskom natjecanju, FIA Formula One World Championship, ili kako mi ovo prvenstvo poznamo pod jednostavnim nazivom – Formula 1. Naravno, i ove sezone boje će tima braniti bivši svjetski prvak Fernando Alonso i uvijek opasni Felipe Massa.

I opet, kao i uvijek, više od nekih drugih portala, donosimo vam i video sa službene prezentacije novog Ferrarijevog F2012 bolida.