Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFerrari LaFerrari razvalio Bugatti Veyrona u utrci ubrzanja, pogledajte ako ne vjerujete!

Ferrari LaFerrari razvalio Bugatti Veyrona u utrci ubrzanja, pogledajte ako ne vjerujete!


Nova protiv stare tehnologije. Djeco draga, Bugatti Veyron je star već 10 godina, no sa svojih 1001 KS nije mogao parirati novoj Ferrari La Ferrari jurilici koja ima “samo” 950 konja.

Ono što svakako moramo reći kako je upravo Bugatti Veyron sa svojih nekoliko inačica utro put u kategoriji najboljih superautomobila. To je sada klasa od oko 1.000 konja a s čim se mogu pohvaliti samo oni najbolji. Ova utrka ubrzanja pokazala nam je kako se nova i stara tehnologija bore bok uz bok.

Ipak, moramo reći kako je utrka možda malo i ne-fer, jer osim snage koja se nalazi ispod haube presudila su još dva parametra. Istina, Bugatti Veyron ima pogon na svim kotačima i teoretski bi trebao bolje ubrzavati od La Ferrarija koji ima pogon na stražnjim kotačima. No, po nama je presudila težina – Bugatti Veyron  je osjetno teži sa svojih 1.818,2 kilograma, protiv La Ferrarijevih 1.363,6 kilograma.

Ferrari LaFerrari razvalio Bugatti Veyrona u utrci ubrzanja 02

Kako je to izgledalo u utrci ubrzanja pogledajte u oba videa niže – prvi prikazuje utrku izvana, a drugi u unutrašnjosti pobjednika – Ferrari La Ferrari jurilice 🙂