Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFerrari Enzo F70 – novi model nadahnut Bugatti Veryonom

Ferrari Enzo F70 – novi model nadahnut Bugatti Veryonom


Na auto salonu u Ženevi Ferrari bi se trebao ponoviti s nasljednikom popularnog modela Enzo. No, nije to jedini model, biti će ih više, kao što je i novi F620 inače nasljednik popularnog modela 599 GTB. Najvljeni su i novi modeli California te 458 Italia (Spider).

Prema ovim, još uvijek neslužbenim infomacijama, nasljednik Enza trebao bi nositi ime F70 i razvijati impresivnih 920 konjskih snaga. Tu će snagu razvijati novi 7.3 litreni V12 agregat, koji će Ferrari također koristiti u F620 modelu. Sami agregat razvijati će 800 konjskih snaga, dok će ostalih 120 konja pružati KERS sustav poznati iz Formule 1. Jedan drugi izvor govori kako će imati hibridni twin-turbo V8 motor sa 700 konja, uz napredniju aerodinamiku, karbon-fibersku šasiju i ponešto drugačiji dizajn koji bi mogao nalikovati na Bugatti Veryon.

S obzirom da se očekuje masa vozila od samo 1130 kilograma, jasno je da će novi F70 biti impresivan supersportaš. Konkurencija također ne miruje, pa negdje u budućnosti možemo očekivati zanimljiv troboj s sljedećim McLarenom F1 i Porscheom 918.

Izvor: Automoto-portal.hr