Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliFerrari California Race 606 Novitec Rosso na Geneva Motor Showu

Ferrari California Race 606 Novitec Rosso na Geneva Motor Showu


Geneva Motor Show jedan je od najznačajnijih auto salona u svijetu i mnogi proizvođači automobila upravo za taj sajam pripremaju najbolje modele. A što kažete na ovaj – bijeli Ferrari California?

Geneva Motor Show poznat je ne samo po takozvanim "mainstream" proizvođačima automobila i njihovim modelima koje svakodnevno možemo vidjeti i na našim hrvatskim cestama, nego i po onim drugačijim, egzotičnim i tuning kompanijama kao što su Brabus, ABT Sportsline, te Novitec Rosso čiji model predstavljamo. Radi se o Ferrari California Race 606 Novitec Rosso modelu koji nam u prvom redu u oči upada zbog – boje. Sinonim za Ferrari je crvena boja, no što kažete na ovog snježno bijelog ljepotana?

Nazvali su ga Ferrari California Race 606, a izmijenili su gotovo sve, vanjski izgled, stražnje difuzore, ugradili pregršt karbon fiberskih vlakana, nadogradili suspenziju, te montirali Pirelli PZero gume.

Pod haubom se nalazi 4,3 litarski V8 motor preuzet iz standardnog modela Californija, ali i on je naravno prerađen tako da razvija 598 konja, odnosno 144 više od onog "normalno" motora. Od još nekih prerada spomenimo novi ECU, hlađenje i ispušni sustav. Sve ove izmjene omogućuju ovom ljepotanu da od 0-100 km/h ubrza za nevjerojatnih 3,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu ograničenu na 325 km/h.

Novitec Rosso je kompanija koja je poznata po preradama Ferrarijevih modela, a njihov najnoviji uradak je pred vama – Ferrari California. Naravno, premijeru će doživjeti upravo na auto salonu u Ženevi.