Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliFerrari 599 HY-KERS, V12 snagatori će ipak biti i – hibridi?

Ferrari 599 HY-KERS, V12 snagatori će ipak biti i – hibridi?


Hibridni automobili su budućnost, također i električni. Ipak, nekako je neobično zaključivati kako upravo hibridi donose napredak, a ne gase sportske automobile s puno cilindara. Upravo se to događa i u Ferrariju koji pametno koristi nova tehnološka rješenja, što je potvrdio i izvršni direktor kompanije Amedeo Felisa.

Najnovija izvješća koja dolaze iz kompanije s propetim konjićem govore kako hibridni motori daju Ferrariju novu dimenziju. Oko kompanije su kružile različite priče, kako je pritisnuta od europskog eko-konzorcija i kako je gotovo prisiljena ugraditi "ekološkije" pogone u svoje automobile. Čini se kako su u Ferrariju promućkali glavom i donijeli pametnu odluku. Prvi model koji bi trebao utjeloviti vlastitu hibridnu tehnologiju je nasljednik modela 599, a kodno nazvan 599 HY-KERS koncept. Istina, imat će i dalje V12 motor ispod haube, uz dodatne električne pogone koji će mu smanjivati i potrošnju goriva i zagađenje okoliša. Ipak, i dalje ćete pod haubom pronaći 6,0 litarski V12 od 612KS.

Ipak, ova hibridna kombinacija bi, tvrde u Ferrariju, trabala smanjiti ispuh štetnih plinova do 35%, što je zaista puno.