Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiFacelift za 208 – novo lice za najprodavaniji Peugeot

Facelift za 208 – novo lice za najprodavaniji Peugeot


Peugeot 208, najprodavaniji model ove francuske marke, tri godine nakon lansiranja doživljava dizajnerske i tehnološke izmjene. Prodaja obnovljenog modela počinje u lipnju.

Facelift Peugeota 208 se, kako je to već uobičajeno za ovakve zahvate, ne odnosi samo na dizajnerske izmjene, nego će novi model biti bolje opremljen i tehnološki dorađen.

Što se dizajna tiče, on je sada sportskiji i otmjeniji, istaknut je LED svjetlima s 3D efektom u serijskoj opremi, a krase ga i posve nove boje, poput iskričave narančaste Orange Power. Proširena prednja maska i deblji kromirani rub sada su posve ugrađeni u odbojnik, kao da su oblikovani u jednom komadu.

Mogućnosti opremanje i personalizacije su povećane, a ponuda se proširuje izvedbama GT Line i GTi by Peugeot Sport koje ističu težnju marke prema visokoj klasi. Oprema je upotpunjena stvarima koje bi trebale olakšati gradsku vožnju  – Active City Brake, MirrorScreen, kamera za vožnju unatrag, sustav Park Assist.

Motori PureTech i BlueHDi ispunjavaju sve zahtjeve najnovije norme Euro 6, poglavito najštedljiviji motor s unutarnjim izgaranjem na svijetu, sa samo 3 litre na 100 km i emisijama CO2 od 79 g/km. Motor 1.6 BlueHDi sada je dostupan u tri razine snage, sa 75, 100 i 120 KS. S druge strane, obitelj trocilindarskih benzinaca PureTech 1.0L 68 i 1.2L 82 proširuje se izvedbom s turbopunjačem 1.2L 110.