Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportF1: ‘Srebrne zvijezde’ više neće biti srebrne nego kromirane

F1: ‘Srebrne zvijezde’ više neće biti srebrne nego kromirane


Legendarne ‘srebrne zvijezde’ najvjerojatnije više neće biti srebrne. Naime, šampionska ekipa Mercedesa u Formuli 1, koja nosi legendarni nadimak ‘Silver Arroes’, prema nekim izvorima promijenit će osnovnu boju bolida u – kromiranu.

Insajderske informacije o promjenama osnovne boje iznio je ugledni španjolski list El Mundo Deportivo. Prema njihovom pisanju, Mercedes će titulu prvaka svijeta braniti u bolidima koji će biti u novom Kromo dizajnu. Upravo takav je službeni naziv nove boje razvijene ne samo za bolid Mercedesa, nego i za njihovog dobavljača felgi OZ.

Navodno će još jedna od top-momčadi napraviti drastičnu izmjenu boje. Riječ je o McLarenu, koji je s Mercedesovih motora prešao na Hondine, a sukladno tome mora se distancirati od njemačkog proizvođača i njegove srebrne boje. Umjesto srebrne McLaren bi mogao u 2015. godini koristiti narančastu, koja je tradicionalna McLarenova boja, ili bijelu, u kojoj je bio i prvi McLarenov F1 bolid prije pedesetak godina. O konačnom izgledu utjecat će naravno i dogovor s eventualnim generalnim sponzorom.