Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliEVlink – Schneider Electric ima punjače za automobil koji pune manje od 4 sata

EVlink – Schneider Electric ima punjače za automobil koji pune manje od 4 sata


Pri jakosti struje od 32 A, EVlink punjač napunit će vozilo za manje od 4 sata, a već jedan sat punjenja omogućuje 50 kilometara vožnje.

Schneider Electric, vodeća globalna kompanija u području upravljanja energijom, predstavlja na Međunarodnom sajmu automatike i mehatronike IFAM u Celju svoja najnovija rješenja za punjenje električnih vozila pod nazivom EVlink. EVlink punjači jednostavni su za postavljanje i korištenje, kompatibilni sa svim vrstama električnih vozila, a omogućuju i do tri puta brže punjenje nego putem obične utičnice.

EVlink punjači za kućnu uporabu dolaze u rasponu snage od 3,7 do 11 kW, prilagođeni su za dulja razdoblja korištenja te omogućuju vremensko usklađivanje s jeftinijom tarifom, uz automatsko ograničavanje snage kako bi se izbjeglo preopterećenje. Pri jakosti struje od 32 ampera, EVlink punjač napunit će bateriju vozila za manje od 4 sata, a već jedan sat punjenja omogućuje 50 kilometara vožnje. EVlink punjači usklađeni su sa svim međunarodnim i lokalnim standardima, a posjeduju i Green Premium i Eco Passport certifikate. Privatni korisnici mogu birati između EVlink Residential punjača, namijenjenog za zatvorene prostore, i EVlink Wallbox punjača za vanjsku uporabu, otpornog na vlagu i udarce, koji je pogodan i za manja parkirališta.

Za poslovne korisnike Schneider Electric je razvio EVlink Parking punjače. Zahvaljujući fleksibilnom rasponu snage do 22 kW, oni omogućuju brzo punjenje većeg broja vozila, uz identificiranje korisnika pomoću bežične RFID tehnologije. Troškovi energije optimizirani su posebnim softverom koji prati potrošnju u realnom vremenu i upravlja pristupom putem potvrde identiteta. Sastavni dio EVlink rješenja je sustav upravljanja energijom koji omogućuje ograničavanje količine električne energije namijenjene punjačima, sukladno njezinoj raspoloživosti i poslovnim potrebama. Sustav uključuje i EVlink Supervision  web portal namijenjen analizi korištenja energije, efikasnom i povoljnijem održavanju, provjeri identiteta vozača i upravljanju troškovima.

„Vjerujem da će naši EVlink punjači, koje smo razvijali u suradnji s najvećim svjetskim proizvođačima automobila, uzimajući u obzir sve potrebe korisnika, izazvati najveći interes na IFAM sajmu. Našim poslovnim partnerima ćemo pokazati i niz drugih proizvoda i rješenja koja Schneider Electric čine globalnim liderom na polju upravljanja energijom“, ističe Srečko Bezjak, direktor Schneider Electrica za Sloveniju.

EVlink punjači mali su dio Smart Grid sustava koji je Schneider Electric također predstavio na IFAM-u. Upravo korisnici EVlink rješenja specifični su potrošači koji traže veoma inteligentnu i pouzdanu mrežu što nas dovodi do rješenja koji se naziva Smart Grid (pametna mreža). Ovakav pristup objedinjuje napredne informacijske i telekomunikacijske tehnologije koje omogućuju integraciju i povezivanje električne mreže na jednoj i potrošača na drugoj strani. Kod električnih mreža se pod Smart Grid tehnologijom podrazumijevaju sve veličine te različite tehnologije izvora, prijenosa i distribucije električne energije. Sustav omogućuje inteligentnu i fleksibilnu koordinaciju svih elemenata električne mreže, čime se povećava energetska učinkovitost u kućanstvima i poduzetništvu.

Obzirom da je IFAM sajam automatizacije, Schneider Electric na njemu izlaže i rješenja i sustave za automatizaciju u industriji,  Modicon™ kontrolere. Ovi kontroleri su osnova MachineStruxtureTM platforme koja je odlično prihvaćena kod stručnih korisnika, kao naprimjer proizvođača strojeva i proizvodnih linija.

Najveće uštede energije moguće su u poslovnim i stambenim objektima. Današnje zgrade troše gotovo 40 posto ukupne potrošnje energije. Schneider Electric je u tu svrhu razvio Smart Panel sustav koji uz razmjerno malu investiciju, pruža vlasnicima poslovnih zgrada značajne uštede u obliku manjeg računa za struju, boljeg održavanja, više razine zaštite okoliša i većeg zadovoljstva korisnika. Pametni paneli koriste pouzdane, jednostavne elemente za upravljanje. Sustav nadopunjuje Acti 9 program proizvoda i rješenja koja čine električne instalacije i opremu potpuno sigurnima u svakom trenutku.

EVlink - Schneider Electric ima punjače za automobil koji pune manje od 4 sata 02