Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportEuropsko prvenstvo u reliju: Jan Kopecky sa Škodom pobjednik na Azorima, Robert Kubica šesti

Europsko prvenstvo u reliju: Jan Kopecky sa Škodom pobjednik na Azorima, Robert Kubica šesti


Češki relijaš Jan Kopecky pobjednik je SATA Rallyja na Azorskim otocima u Portugalu, četvrte ovogodišnje utrke Europskog prvenstva. Kopeckom je to treća pobjeda ove sezone.

Do pobjede je Kopecky, koji vozi Škodu Fabiu S2000, došao u nevjerojatno teškim uvjetima kiše, magle i blatnjavih cesta, zbog čega je čak bilo i otkazivanja brzinaca. Drugo mjesto osvojio je Irac Craig Breen s Peugeotom 207 S2000, a na treće mjesto podija popeo se Portugalac Ricardo Moura, koji je također vozio Fabiu.

Jedna od najvećih zvijezda Europskog prvenstva svakako je bivši F1 vozač Robert Kubica, koji na svakom reliju pokazuje da je izuzeetno brz, ali još uvijek ima problema s pouzdanošću. Na prošlom reliju izletio je dok je bio prvi i nija završio, a ovaj put je nakon mnogo problema uspioo utrku završiti na šestom mjestu. Bio je u vodstvu nakon sedam brzinaca, a onda je u maglovitim uvjetima izgubio čak pet mjesta. Na 11. brzincu se okrenuo preko krova, ali je s oštećenim Citroenom DS3 RRC uspio doći do servisa, pa naposlijetku mora biti zadovoljan što je ipak osvojio neke bodove.

Sljedeća utrka je Tour de Corse u Francuskoj od 16. do 18. svibnja. Jan Kopecky nakon četiri utrke ima 115 bodova, a Craig Breen 88, dok su svi ostali daleko iza njih, pa se već sad može naslutiti tko će biti najveći konkurenti za osvajanje naslova prvaka.