Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiEuroNCAP razbio još šest automobila, samo su četiri dobila pet zvjezdica za sigurnost

EuroNCAP razbio još šest automobila, samo su četiri dobila pet zvjezdica za sigurnost


Pet zvjezdica dobili su Škoda Fabia, BMW 2 Active Tourer, Nissan Pulsar i Tesla Model S, Renault Megane na ponovljenom testu dobio je četiri, a Suzuki Celerio samo tri.

U najnovijoj rundi crash testova EuroNCAP podvrgnuo je testiranju šest automobila u nekoliko različitih klasa. Uobičajeno je da suvremeni automobili u pravilu dobivaju pet maksimalnih zvjezdica za sigurnost, jer je sigurnosna tehnologija dosegla zaista zavidnu razinu, a također su nakrcani sigurnosnom elektronikom. No, ima i izuzetaka.

crashFabia

Aktualni Renault Megane u hatchback verziji prvi put je testiran lani u lipnju i tad je dobio samo tri zvjezdice. Otada su napravljena poboljšanja na sustavu koji upozorava ako nisu vezani pojasevi na stražnjim sjedalima, pa je ovaj put zaradio četiri zvjezdice.

Nije se baš proslavio niti maleni Suzuki Celerio. Dobio je samo 61 posto bodova u testu sigurnosti odraslih putnika (ostali su dobili između 81 i 84 posto), a najslabiji je bio i na testu sigurnosti djece u sjedalicama, dok je potpuno podbacio što se tiče sigurnosne elektronike.

crashTesla

Novi odlikaši zadovoljili su sve stroge EuroNCAP-ove kriterije, posebno u testovima sigurnosti putnika. Svi su dobili preko 81 posto bodova za sigurnost odraslih, dok je kod djece minimum bio 77 posto.

Poboljšanja bi se mogla napraviti u zaštiti pješaka, jer je naprimjer BMW 2 dobio samo 60 posto bodova (isto kao i Megane), ispod 70 posto su još Fabia, Tesla i Celerio, a jedino je Nissan Pulsar imao visokih 75 posto bodova.