Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiEuroNCAP objavio nove rezultate crash testova četiri automobila, nisu svi ‘odlikaši’

EuroNCAP objavio nove rezultate crash testova četiri automobila, nisu svi ‘odlikaši’


Na simulacijama sudara maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost osvojili su Renault Captur i Chevrolet Trax, četiri je dobila Dacia Sandero, a tri zvjezdice Nissan Evalia

EuroNCAP je u posljednjoj rundi crash testova razbio četiri automobila iz četiri različite klase. Sigurnosne zahtjeve u potpunosti su zadovoljila dva SUV/crossover modela – Chevrolet Trax i Renault Captur.

Chevroletov je model pritom dobio veći broj bodova, odnosno 94 posto mogućih bodova za sigurnost odraslih putnika i 85 posto za sigurnost djece, dok je Captur dobio 88 posto bodova za sigurnost odraslih i 79 posto za sigurnost djece. Za sigurnost pješaka dobili su 64, odnosno 61 posto.

Trax je sedmi Chevroletov koji je od EuroNCAP-a dobio pet zvjezdica, a Renault na spisku ima čak 15 ‘odlikaša’.

Traxu i Capturu pet zvjezdica osigurala je i bogata serijska oprema, jer upravo u tome zaostaju ostali testirani modeli. Dacia Sandero je do četiri zvjezdice došla s 80 posto bodova za sigurnost odraslih, 79 posto za sigurnost djece, 57 posto za sigurnost pješaka i tek 55 posto za opremu.
Nissanov MPV model Evalia dobio je samo 68 posto bodova za sigurnost odraslih putnika i to mu je priskrbilo tek tri zvjezdice.