Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviEuro NCAP: od 12 testiranih većini pet zvjezdica

Euro NCAP: od 12 testiranih većini pet zvjezdica


Ovih je dana na Press konferenciji u Pragu Euro NCAP je objavio rezultate najnovijih testova sigurnosti koji su provedeni na 12 automobila iz različitih klasa i različitih proizvođača.
Među testiranim automobilima posebno se istakla Toyota Prius koja je kao prvi hibridni automobil koje je obuhvatilo ovo testiranje odmah postigla dosada ponajbolje rezultate otkada Euro NCAP provodi ova testiranja.

U istom krugu testiranja našla sa i Corolla Verso koja je također osvojila pet zvjezdica (najbolja u klasi). Time se Toyota uz Renault profilirala kao marka s najsigurnijim automobilima na svijetu, jer je to već treći njihov automobil s top rezultatima.
Najboljim u klasi pokazao se i BMW Z4 koji je jedan od četiri automobila (Honda Jazz, Opel Tigra – po četiri i Fiat Doblo – tri zvjezdice) u testiranju koji nisu osvojili pet zvjezdica. Mjesto lidera u sigurnosno tehnici i dalje čvrsto drži Renault, s obzirom na to da je Mégane CC postao prvi automobil u povijesti koji je uspio skupiti maksimalni broj bodova pri frontalnom testu.
Ukupno najbolji dojam ostavio je Golf s optimalnom zaštitom za putnike, pješake i djecu, Jazz je prvi mali automobil s tri zvjezdice za zaštitu pješaka, a Fiat Doblo se sa tri zvjezdice za zaštitu putnika može smatrati najnesigurnijim automobilom na testu. Tri zvjezdice su danas doista iznimno loš rezultat, koji nije ostvaren već više od godinu dana.


Evo i pregleda rezultata:

Model automobila


Putnici


Djeca


Pješaci


Srednja klasa


 


 


 


Peugeot 407


5*


4*


2*


Saab 9-3 Convertible


5*


3*


1*


Toyota Prius


5*


4*


2*


Volvo S40


5*


4*


2*


Kompaktna klasa


 


 


 


Opel/Vauxhall Astra


5*


4*


1*


Renault Mégane CC


5*


3*


2*


VW Golf


5*


4*


3*


Gradski automobili


 


 


 


Honda Jazz


4


3


3


Kompaktni monovolumeni


 


 


 


Toyota Corolla Verso


5


4


2


Fiat Doblo


3


3


1


Sportski automobili


 


 


 


BMW Z4


42


Opel Tigra


42