Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportERC – Janner Rallye: Prvog dana Kajto deklasirao konkurenciju

ERC – Janner Rallye: Prvog dana Kajto deklasirao konkurenciju


Poljak Kajetan Kajetanowicz zvani Kajto vodeći je nakon prvog dana Jannerrallyja, prve utrke Europskog rally prvenstva. Bio je najbrži na svih deset brzinaca i ima skoro četiri minute prednosti ispred pratnje.

Kajetanowicz, koji vozi Ford Fiestu R5, pokazao je da je na ovom rallyju klasa za sebe. Pobijedio je na svih deset brzinskih ispita, deklasiravši konkurenciju, pa je skupio prednost od 3.52 minute ispred drugoplasiranog Francuza Roberta Consanija u Peugeotu 207 S2000. Treći je Austrijanac Raimund Baumschlager sa Škodom Fabiom S2000, samo tri sekunde iza Consanija.

Vozilo se u pravim zimskim uvjetima, po snijegu i ledu, uz stalno padanjenovog snijega. Dok je Kajto uživao voziti u takvim uvjetima drugi su se mučili. Jedan od favorita, Irac Craig Brenn u Peugeotu 208 T16 s brojem 1, ispao je iz igre već na prvom brzincu, bespovratno zapevši u snijegu.

U generalnom poretku iza spomenute trojke u top 10 su još Tarabuš (Škoda), Lukyanuk (Fiesta R5), Wagner (Mazdas 323 GT-R), Hander (Lancer Evo IX), Fischerlehner (Evo IX), Lefebvre (Citroen DS3 R5)  i Traxl (Evo III). No Austrijanci nisu u konkurenciji za Europsko prvenstvu, pa je tu poredak sljedeći: Kajetanowizc, Consani, Tarabuš, Lukyanuk, Lefebvre, Raoux, Hirschi i Tlustak.

U utorak se vozi još osam brzinskih ispita.