Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportERC: Bruno Magalhaes pobjednik na Madeiri, drugi Sa, Rossetti treći

ERC: Bruno Magalhaes pobjednik na Madeiri, drugi Sa, Rossetti treći


Bruno Magalhaes s Peugeotom 207 S2000 pobjednik je relija Vinho da Madeira na portugalskom otoku Madeiri. Utrka se boduje za Europsko prvenstvo, a trenutno vodeći u prvenstvu Luca Rossetti osvojio je treće mjesto.

Magalhaes je u drugu etapu relija ušao s velikom prednošću. Drugoplasirani Vitor Sa s Peugeotom zaostajao je minutu i pol, a trećeplasirani Rossetti s Abarthom Grande Punto S2000 više od dvije minute. Zbog toga je na subotnjih osam brzinaca Magalhaes vozio opušteno i nijednom nije bio najbrži. Pet je brzinaca osvojio Rossetti, a triput je najbrži bio Sa, ali poredak je ostao isti kao i na početku dana.

Iza Rossettija su Miguel Nunes i Antonio Nunes, obojica s Mitsubishijima Lancerima Evo X, a šesto mjesto osvojio je Luca Betti s Peugeotom. Većina vozača zapravo se i nije natjecala u konkurenciji Europskog prvenstva, pa je poredak za ERC sljedeći: 1. Rossetti, 2. Betti, 3. Tlustak.

Slovenci Rok Turk i Enej Ložnar Kranjc, koji se natječu s Peugeotom 206, osvojili su 21. mjesto generalke, ali i najviše bodova u konkurenciji ERC za automobile s pogonom na dva kotača.

Izvor: Automoto-portal.hr