Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaEpson Moverio BT-300 pametne naočale isprobao i Mercedes AMG Petronas F1 tim

Epson Moverio BT-300 pametne naočale isprobao i Mercedes AMG Petronas F1 tim


Gosti vodeće ekipe u prvenstvu FIA Formule 1M u Silverstoneu, Mercedes AMG Petronas, po prvi puta su uživali u uvjerljivom iskustvu proširene stvarnosti.

Mercedes AMG Petronas F1 tim i njihovi gosti doživjeli su u Silverstoneu više od utrke, uz tehnologiju Epson Moverio pametnih naočala. VIP gosti su se uz pomoć partnerske tvrtke Epson i tehnologije pametnih naočala Moverio mogli uživjeti „živčano središte“ garaže s bolidima F1.

Umjesto tradicionalne prezentacije Moverio je omogućio praćenje različitih sadržaja koji su birali sami posjetitelji, o bolidima, vozačima, ekipi i o stazi. Posjetitelji su mogli birati između video materijala i društvenih mreža, statističkih podataka o vozačima, sve to u formatu velikog ekrana, izravno ispred gledatelja.

Moverio je pogodan za uporabu u različitim industrijama, od sporta, proizvodnje i zabave, do zdravstva. Konstrukcija pametnih naočala temelji se na Epsonovoj filozofiji koja teži ka stvaranju učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija, te omogućava korisnicima pogled na okolinu uz dodatan sloj video materijala koji se projicira na leće.

Posjetitelji u Silverstoneu su zbog toga mogli vidjeti anatomiju Mercedesova boksa u usporenim snimkama te zaduženja inženjera u ekipi. Senzori za pokrete u naočalama Moverio BT-200 omogućili su im da gestikulacijom odabiru sadržaj ili kontekstualni materijal koji žele gledati, primjerice zaviriti „ispod kože“ bolida Mercedes F1 W07 Hybrid.

Epson Moverio BT-300 pametne naočale isprobao i Mercedes AMG Petronas F1 tim 02

Nova generacija pametnih naočala Moverio, model BT-300, provi je puta predstavljena početkom ožujka ove godine tijekom manifestacije Mobile World Congress u Barceloni. Ovo su najlakše prozirne binokularne naočale, s ugrađenim digitalnim OLED zaslonom na bazi silicija, oko 20 posto lakše u odnosu na prethodni model, i tako postavljaju novi hardverski standard za proširenu stvarnost. Naočale su konstruirane prvenstveno za funkcionalnost i sadrže prozirni optički sloj. Visoke performanse važne su profesionalnim korisnicima i donijet će nova poboljšanja korisničkog iskustva u različitim područjima primjene.

Program „Moverio garage tour„ će, nakon uspješne premijere na početku F1 sezone u Melbournu, od sada biti sastavnim dijelom prezentacija ekipe Mercedes AMG Petronas dokraja ove sezone, uz novi model model BT-300.