Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliElektrični Ford Transit Connect stiže krajem godine

Električni Ford Transit Connect stiže krajem godine


Ford je najavio početak proizvodnje svog prvog električnog automobila krajem ove godina, a za tu namjenu je neočekivano izabrao Transit Connect.

Električni Ford Transit Connect stiže krajem godine

Mali dostavnjak crpiti će snagu iz provjerenih, no i ne najmodernijih baterija. Radi se o litij-ion akumulatorima, no to je vjerojatno zbog prevelike cijene ostalih raspoloživih opcija. Baterije će se moći puniti preko 120 ili 240 voltne mreže, što ga čini upotrebljivim i u Americi i Europi.

Ford ističe da je Transit sposoban razviti maksimalnu brzinu od 121 km/h, a da domet s punim baterijama iznosi oko 130 km, što je sasvim dovoljno za neke predvidive gradske relacije. „Transit Connect Electric, uz još neke novitete koji su u dolasku, dokaz je koliko naporno radimo kako bismo štedljive i ekološki prihvatljive automobile iz laboratorija prenijeli na cestu,“ rekao je Derrick Kuzak, podpredsjednik Ford Grupe i dodao: „Ovo nije samo idealno vozilo za ekološki svjesne prijevoznike, već i važan dio Fordove budućnosti“.

Transit ima čast biti prvi model koji će profitirati od firminog plana nazvanog „ubrzana elektrifikacija vozila“, a već će na godinu uslijediti električni Focus, dok će godinu dana kasnije svjetlo dana ugledati „plug-in hibrid“ nove generacije. Praktičnost ovog sposobnog dostavnog vozila nije žrtvovana zbog ekologije. Tovarni prostor veličine je 3,8 kubičnih metara, a visina tovarnog prostora iznosi 155 cm. Stražnja vrata su dvodijelna, s kutom otvaranja od 180 stupnjeva u standardnoj verziji ili 255 u opciji.

Električni Ford Transit Connect stiže krajem godine