Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportElektrična formula predstavljena na Bologna Motor Showu

Električna formula predstavljena na Bologna Motor Showu


Uoči sljedeće utrke FIA prvenstva Formule E, idućeg vikenda u Urugvaju, Jarno Trulli i Michela Cerutti pokazali su električnu formulu na Bologna Motor Showu. Ekipa Trulli jedna je od deset koje nastupaju u prvom svjetskom prvenstvu električnih formula.

Bivši vozač Formule 1 Jarno Trulli za nastup u Formuli E oformio je vlastitu ekipu, on je jedan od vozača, a uz njega je u timu Michela Cerutti. U dosadašnje dvije utrke, u Kini i Maleziji, nisu baš bili uspješni, jedina su ekipa bez bodova, ali u prvenstvu je još sedam utrka pa se imaju vremena popraviti.

Jarno Trulli rezanjem vrpce simbolično je otvorio Bologna Motor Show, a zatim je sa svojom formulom Spark-Renault SRT_01E sudjelovao u show programu za posjetitelje. Dan poslije njega po stazi je vozila Michela Cerutti.

– U Formuli E osjećamo se kao pioniri jer smo u autosport donijeli nešto potpuno novo i ponosni smo što smo dio tog projekta. Drago nam je također da smo u Bologni, na ponovnom rođenju slavnog Motor showa – ispričao je Trulli.

Iskoristio je priliku da navijače pozove na glasovanje za Fan Boost, ideju smišljenu za popularizaciju utrka i interakciju s navijačima. Ljudi širom svijeta preko weba mogu glasati za omiljene vozače Formule E, a oni s najviše glasova na utrci dobivaju dodatnu snagu u bolidima. Već se pokazalo u utrkama da Fan Boost može biti presudan kod pretjecanja.

Kliknite na link i sudjelujte u FanBoostu.