Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliEdo Competition Aston Martin DBS, još jači i ljepši

Edo Competition Aston Martin DBS, još jači i ljepši


Poznata njemačka tuning kuća Edo Competition, koju vodi Edo Karabegović, ‘provukla’ je kroz radionicu Aston Martin DBS. Britanski superautomobil inače ima fantastične performanse, ali za majstore tuninga uvijek može više i jače, pa su tako V12 motor s uobičajenih 517 KS pojačali na 550 KS, a okretni je moment povećan s 570 Nm na 600 Nm.

Ovakva snaga i moment dovoljni su da tuniranog DBS-a do 100 km/h ubrzaju za 4,1 sekundu, a maksimalna mu je brzina 320 km/h.

Do povećanja snage od 33 KS došlo se rekalibracijom softvera, novim ispušnim sustavom, specijalnim katalitičkim konverterima i zračnim filterima visokog protoka. U ispušnom su sustavu, specijalno napravljenom samo za ovaj automobil, leptirasti ventili koji osim na porast snage utječu i na poseban zvuk. Zvuk se može mijenjati i prilagođavati iz vozačke kabine, uz pomoć daljinskog upravljača. Ispušne su cijevi od nehrđajučeg čelika, a završeci su kromirani.

Edo je postavio novi sportski ovjes na Aston Martinovom modelu, koji osigurava istovremeno izniman komfor i superiornu dinamiku. Podesiv je po visini i svaki vozač može sebi naći set-up koji mu odgovara. Što se tiče kombinacije kotača i guma, Edo nudi ekskluzivne 21-colne trodjelne trkaće naplatke s Continentalovim gumama. Dimenzije su im 255/30 sprijeda i 295/25 straga. Kočioni sustav također je impresivan. Sprijeda su 405-milimetarski diskovi sa šestoklipnim kliještima, a straga su 380-milimetarski diskovi s istim kliještima.

Što se izmjene u unutrašnjosti tiče, nudi se središnja konzola i mjenjač karbonskih vlakana, ali poanta je zapravo u tome da potencijalni kupci u ostatku kabine mogu izabrati materijale i boje kakve god žele, dakle omogućena je potpuna individualizacija, kojoj granica može biti samo količina novca.

Izvor: Automoto-portal.hr