Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiDucati: prioritet je zadržati Casey Stonera

Ducati: prioritet je zadržati Casey Stonera


Ducatijev šef, Claudio Domenicali, istaknuo je da je zadržavanje Stonera prioritetno pred dogovaranjem suradnje s Rossijem.

Ducati: prioritet je zadržati Casey Stonera

Već se duže vrijeme priča o prelasku Rossija u Ducati 2010. godine, pogotovo nakon što su u Yamahi izjavili da više on i Lorenzo neće moći imati jednak status u momčadi te da trebaju odrediti prvog vozača. Unatoč tomu, Domenicali je na predstavljanju motocikla rekao kako tim nema namjeru mijenjati svoju sadašnju postavu koju čine Casey Stoner i Nicky Hayden, pogotovo jer smatra da je Stoner najveći talent u prvenstvu.

"Mislim da je Stoner najjači vozač u prvenstvu, a Nicky nam je održao odličnu lekciju o životu i menadžmentu prošle godine. Naš moto je „nikada ne odustati“ i upravo nas je Nicky na to još jednom podsjetio, tako da mislim da razmišljati o nečem drugom, uz ovakvu momčad, nije primjereno", rekao je Domenicali i nastavio: "Istina je da naši ugovori istiću sredinom sezone i moguće je da uzmemo Rossija ili zadržimo Stonera, no osobno smatram kako mi imamo najboljeg vozača u prvenstvu te s toga smatram kako je prioritet zadržati Caseya. Bilo bi ludo sumnjati u Caseyjeve sposobnosti. On je imao iznimno tešku godinu. On nije znao kako da riješi svoje fizičke probleme, a mi mu nismo mogli pomoći, unatoč mom velikom iskustvu, nisam znao kako tome pristupiti, jer mi se nikada još nije dogodilo ništa slično. Važno je da je Casey sada opet s nama i možda u boljoj formi nego je ikada bio," zaključio je Ducatijev šef.

Ducati: prioritet je zadržati Casey Stonera