Novosti Vremeplov


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiDS Week u Parizu slavi 60 godina povijesti marke DS

DS Week u Parizu slavi 60 godina povijesti marke DS


Automobilska marka DS, podmarka Citroena, slavi 60 godina postojanja. Rođendan se obilježava cijele godine, a središnji event bit će DS Week u Parizu od 19. do 24. svibnja.

Vrhunac proslave bit će defile automobila marke DS u nedjelju 24. svibnja uz rijeku Seineu, preko avenije Champs-Élysées do trga Concorde. Očekuje se više od 600 vozila.

Svi će oni prije toga dva dana biti izloženi u parku Jardin des Tuileries. Osmišljena kao avenija u Haussmannovu stilu koju omeđuje šest salona i automobili, izložba DS posjetiteljima će dočarati svijet DS i povesti ih na putovanje kroz vrijeme od 1955. do danas. Ulaz na izložbu DS bit će slobodan i besplatan. Bit će organizirana animacija za djecu kao i susreti sa stručnjacima DS (posebno dizajnerima i proizvođačima presvlaka iz dizajnerskog centra marke).

Automobili će također sudjelovati na međunarodnom susretu na povijesnoj stazi Linas-Montlhéry nadomak Pariza. Bit će to najveće ovogodišnje okupljanje kolekcionara DS u svijetu, s najavljenih 600 automobila i 1500 vozača i suvozača iz više od deset zemalja.

DS60godina_2

DS je, da vas podsjetimo, nastao 1955. godina, a i danas je jedna od ikona francuskog svijeta automobila 20. stoljeća.  Svojim komercijalnim i sportskim uspjehom, ali i političkom karijerom, posebno kao službeni automobil generala De Gaullea te kinematografskom karijerom, DS je obilježio život brojnih Francuza te pronosio francusko znanje i umijeće diljem svijeta.

Uz to iznimno nasljeđe obnovljena marka DS, nastala u lipnju 2014. godine, ima cilj nastaviti avangardan duh tog legendarnog automobila i omogućiti ponovno podizanje francuske automobilske industrije na razinu visoke klase.