Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiDriving Skills for Life – Ford obučio 6100 mladih vozača u Europi

Driving Skills for Life – Ford obučio 6100 mladih vozača u Europi


Ford već 11 godina u Americi provodi program dodatne obuke mladih vozača Driving Skills for Life, a ove godine proveden je i u Europi. U osam zemalja (ne i kod nas) obučeno je 6100 vozača starih između 18 i 24 godine.

Mladi vozači su svugdje u svijetu prepoznati kao jedna od najrizičnijih kategorija sudionika u prometu. Jedan od načina da se poveća njihova sigurnost u prometu je dodatno obučavanje vožnje jer, svjesni smo, ono što se nauči u autoškoli definitivno nije dovoljno za sigurnu vožnju. Kod nas je jedno vrijeme dodatna obuka bila predviđena zakonom, ali nažalost više je nema, pa sve ostaje na inicijativi pojedinaca i rijetkih tvrtki.

Ford je prije 11 godina u Americi pokrenuo besplatan program Driving Skills for Life, a tijekom 2014. program je uspješno proveden i u Europi. Održana su 133 treninga na 27 različitih centara u 8 europskih država – Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Rumunjskoj i Rusiji. Ukupno je nova znanja i vještine dobilo 6100 mladih vozača, starosti između 18 i 24 godine.

Nakon treninga je 99 posto polaznika reklo da bi program preporučilo svojim prijateljima i vršnjacima, dakle u potpunosti je ispunio svrhu. Možemo se samo nadati da će nešto ovako kad-tad (opet) biti u ponudi i kod nas.