Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaDouche Parking aplikacija za parkiranje za vlasnike Android pametnih telefona

Douche Parking aplikacija za parkiranje za vlasnike Android pametnih telefona


Nepropisno parkiranje? Poznat vam je taj izraz? Ili još bolje, kako natjerati te “bezobraznike” da to više ne čine? Od sada to možete aplikacijom “Douche Parking” za Android.

Ova aplikacija je napravljena globalno, no kako kažu autori, može djelovati lokalno. Njena namjena je javno “osramotiti” sve one koji se nepropisno parkiraju i tako ometaju promet, pješake, izlaze izvan parkirnih linija, parkiraju na travi i slično.

kako to funkcionira? Vrlo jednostavno. Sve što trebate je slikati nepropisno parkirani automobil, upisati njegove podatke (registraciju, model automobila, boju, gdje je krivo parkiran…) te sliku poslati na Facebook, Twitter ili neko drugo javno mjesto gdje to može vidjeti puno ljudi.

Inače, aplikacija je ruskog porijekla i u prvom je redu namijenjena tamošnjim vozačima koji nepropisno parkiraju, a navodno ih je u Rusiji itekako puno. Autor čak kaže kako će se sve te “registracije” pojaviti i na vrlo popularnim moskovskim online novinama “The Village”.

Dakle, cilj ove aplikacije je – osramotiti nesavjesne vozače, ako ih se već ne može kazniti. A na to neće sigurno biti ravnodušni, u to smo uvjereni 🙂

Što kažete na ovu aplikaciju? I sami je možete besplatno downloadati na Android Marketu.