Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliDonkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition slavljenički model za Njemačku

Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition slavljenički model za Njemačku


Novi Donkervoort D8 GTO model danskog proizvođača dobio je ime “Bilster Berg” iz dva razloga – odajući počast istoimenoj njemačkoj trkaćoj stazi i otvaranju svoje podružnice u toj državi.

Sve ovo omogućilo im je i dodatno testiranje svoje nove sportske jurilice neobičnog izgleda, ali i imena – Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition. Rezultat svega je i postavljanje rekorda staze odnosno kruga s D8 GTO modelom od nevjerojatnih 1:46.12, ali i priliku za daljnji razvoj ove neobične jurilice.

Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition ima iste specifikacije kao i standardni D8 GTO. Težak je 696 kilograma, a iz 2,5 litarskog V5 motora izvlači čak 380 konja. Mala težina i prilično velika snaga omogućuje mu da od 0-100 km/h ubrza za nevjerojatnih 2,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 269 km/h. Za automobil ovog tipa (vidi slike) to je i više nego dovoljno.

Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition 02

Novi Bilster Berg Edition model će imati ponešto izmijenjen prednji kraj koji će biti još prepoznatljiviji. No, teško ćete ih negdje vidjeti na cesti pošto je planirana proizvodnja od samo 14 primjeraka. No, očito postoji interes za kupovinu  Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition automobila i u Njemačkoj, s obzirom da su upravo otvorili novu poslovnicu. Kažu kako će tu imati i servis.

Ne, Donkervoort nije od jučer, proizvode automobile još od 1978. godine.