Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliDOK-ING XD Concept – hrvatski električni automobil!

DOK-ING XD Concept – hrvatski električni automobil!


Na poligonu AMC Centra sigurne vožnje u Mičevcu, pokraj Zagreba, tvrtka DOK-ING odradila je prvo javno testiranje prototipa električnog automobila XD Concept. Primjenom računalnih tehnologija u Dok-ingu, XD je prvi automobil potpuno razvijen na računalu, a posebice njegova karoserija koja je stvorena bez klasičnog, dugotrajnog i mukotrpnog ručnog modeliranja.

Glavni konstruktor je Vjekoslav Majetić, direktor i vlasnik Dok-inga, a stilizacija i dizajn djelo je Igora Jurića, stručnjaka koji je godinama radio u njemačkoj automobilskoj industriji na sličnim projektima. DOK-ING XD je zamišljen kao vozilo s nezavisnim pogonom na svim kotačima (kupci će moći birati između takve izvedbe i onih s prednjim ili stražnjim pogonom). Kako je rečeno novinarima na predstavljanju, posebnosti i prednosti XD-a, električnoga gradskog automobila trosjeda, su prije svega njegova kratkoća (dužinom pripada tzv. A-segmentu vozila) te udobnost – jer ima širinu D-segmenta vozila u kojoj su vozač i dva putnika u kabini postavljeni u shemi slova ipsilon. Takav raspored omogućuje obilje prostora kako vozaču tako i putnicima. Vozač je smješten naprijed u sredini kabine, a putnici postrance iza njega.

Posebna su i vrata koja se otvaraju prema gore (gull wing), koja otvaraju gotovo cijelu kabinu, pa su i ulazak i sjedanje na sjedala vrlo lagani. U XD su ugrađene baterije najnovije tehnologije: litijsko-željezno-fosfatne. One su nezapaljive i manje se griju od ostalih. Vrijeme punjenja, ako su uključene u standardne kućne utičnice (220 V), ovisi o jakosti toka struje (mjerimo ga u amperima). Na onoj standardnoj koju kontrolira osigurač od 10 do 16 ampera, punjenje prazne baterije do njezina punog kapaciteta trajat će oko 8 sati, a najčešće dopunjavanje s 20 do 30 posto kapaciteta do 80 posto kapaciteta trajat će samo 3 do 4 sata.

Punjenje baterija XD-a preko ‘dvostruko jače utičnice’ – izvorom struje od 32 ampera – trajat će upola manje. XD ima zakretni moment od 360 Nm – već na nula okretaja. Ubrzanjem (6,6 sekundi 0 do 100 km/h) može se uspoređivati samo s automobilima izrazitih sportskih osobina (rijetko ih susrećemo), dok maksimalnom brzinom koja je ograničena elektronički na teoretskih 130 km/h (u praksi će to vjerojatno biti 135 km/h), zadovoljava sve zahtjeve sigurnosti u prometu. Prilagodba prototipa masovnoj proizvodnji trajat će još oko godinu dana.

U serijskoj proizvodnji taj bi automobil trebao biti u cijelosti hrvatski proizvod. O prodajnoj cijeni automobila još je prerano govoriti, jer nisu gotovi planovi o njegovoj proizvodnji, ali procjenjuje se da neće biti viša od sličnih električnih automobila.

Inače, neslužbeno iz jednog drugog izvora saznajemo kako bi cijena ovog hrvatskog simpatičnog električnog automobila mogla biti oko 20.000 eura.

Izvor: TESTvoznja.net