Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliDodge Challenger “american muscle” premijerno na sajmu u New Yorku
Dodge Challenger "american muscle" premijerno na sajmu u New Yorku

Dodge Challenger “american muscle” premijerno na sajmu u New Yorku


Dodge je na auto salonu u New Yorku predstavio još jednog “mišićavka”, popularni Dodge Challenger. Morate priznati, novi model izgleda sjajno!

Čini nam se kako su dizajneri odlično pogodili izgled novog Dodge Challengera. Vidljive su nove i moderne linije, ali su uspjeli zadržati klasični izgled koji je nekako dobio na još snažnijem izgledu. Kao uzor za dizajn preuzet je legendarni Challenger iz 1971. godine. Jednostavno, izgleda sjajno. I što je najbolje, novi Dodge Challenger će se pojaviti u čak 8 različitih inačica – SXT, SXT Plus, R/T, R/T Plus, R/T Shaker, R/T Plus Shaker, 6,4 litarski Scat Pack i 392 HEMI Scat Pack Shaker.

Dodge Challenger "american muscle" premijerno na sajmu u New Yorku

Chrysler se zaista isprsio s ovim modelom, bit će popularan, ako ne i popularniji od drugog kompanijinog “mišićavka”, Dodge Chargera (http://www.automanija.com/dodge-charger-novi-model-premijerno-na-2014-new-york-auto-showu/). Prava ljepota se, osim u vanjskom izgledu, nalazi ispod haube. Očekuje se kako će se u proizvodnom modelu nalaziti novi Chryslerov super-punjeni 6,2 litarski HEMI V8 motor, kodno nazvan “Hellcat” (paklena mačka). U ponudi će biti 8- brzinski TorqueFlite automatski mjenjač, kao i klasični 6-brzinski ručni koji se nudi u osnovnoj inačici.

Dodge Challenger "american muscle" premijerno na sajmu u New Yorku

Drugi motor koji će biti u ponudi je 6,4 litarski HEMI V8 ( u modelima Scat Pack i 392 HEMI Scat Pack Shaker), koji razvija 485 konja, a do stotke ubrzava za jako dobrih 4,3 sekunde, dok je maksimalna brzina 295 km/h. Svidjet će vam se i 20 inčni aluminijski kotači i Brembo kočnice.

U ponudi će se naći i 5,7 litarski HEMI motor od 375 konja, a najslabiji je 3,6 litarski V6 od 305 konja. Za bolju upravljivost ugrađen je elektronski sustav upravljanja s tri nivoa, zatim Super Track Pak suspenzija, te poseban dinamički sustav koji kontrolira gas, mjenjač i sve ostale performanse koje vozač može prilagoditi.

Dodge Challenger "american muscle" premijerno na sajmu u New Yorku

Na slikama možete vidjeti i njegov izgled, novu prednju masku, LED dnevna svjetla, nova centralna konzola za vozača i novi Chryslerov Uconnect Access infotainment sustav s 8,4 inčni ekran.

Proizvodnja Dodge Challengera je planirana u kompanijinoj tvornici u Brampton Assembly Plant u Kanadi. U prodaji se očekuje do kraja godine. Eh, da se koji pojavi u Hrvatskoj…