HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportDino Stelmah pozitivno odradio vatreno krštenje na utrci 35. Buzetski dani

Dino Stelmah pozitivno odradio vatreno krštenje na utrci 35. Buzetski dani


Nakon nekoliko godina pauze ponovo smo imali prilike vidjeti letećeg Dinu Stelmaha u potpuno novom bolidu, Fordu Escort RS Cosworth. Vatreno je krštenje prošlo pozitivno, rezultat je ipak bio u drugom planu.

Kratka retrospektiva svega… u petak je počela je verifikacija i tehnički pregledi bolida, maksimalno se moglo prijaviti 250 bolid, a bilo ih je puno više. Naravno, Stelmah Rallly Team je prošao verifikaciju s novi bolidom, a koji vozi bivši dugogodišnji reli vozač Dino Stelmah. No, nije isključeno kako će ponovo krenuti u reli vode, vidjet ćemo što će vrijeme donijeti.

Kako nam je rekao menadžer tima Alen Stelmah, bolid su pripremali mjesecima, na to je utrošeno stotine i stotine radnih sati. Bolid je bio “mapiran” na valjcima sa svim novim dijelovima i turbinom, kažu kako nisu pretjerivali u snazi tek toliko da bude vozan i konkurentan, te da se Dino privikne na veću snagu motora koja je i inače potrebna na brdskim utrkama u odnosu na reli utrke.

Prije buzetske brdske utrke odrađena su i određena testiranja vožnje na avionskoj pisti, ona brzinska. Prvi pravi zavoj je Dino “okrenuo” tek na treningu utrke, tako da je iz treninga u trening skidao po 15 sekundi privikavajući se na odlično pripremljenu buzetsku stazu. Na žalost, premalo je to kako bi se postigao bolji rezultat koji je u ovom trenutku bio u drugom planu – bio je 5. u klasi.

dino-stelmah-pozitivno-odradio-vatreno-krstenje-na-utrci-35-buzetski-dani-02

Iako mu je već u prvom kilometru prve utrke eksplodirala “ekspanziona posuda” s antifrizom pri brzini od 150 km/h, Dino Stelmah je postigao svoje najbolje vrijeme skinuvši rezultate testiranja za 15-ak sekundi, stigao je do cilja i uspio je sanirati štetu.

Ako nas pitate, važne su bile dvije stvari – završiti utrku i završiti je čitav. Zašto to kažemo? Naime, velik broj bolida je u Buzetu što porazbijao što odustao čak i prije početka utrke, na treningu, tako da je od 250 prijavljenih utrku završilo samo 195 vozača, dok ih 55 odustalo na ovaj ili onaj način.

Bilo je još problema. Kao prvo, veliki troškovi za ovo veliko europsko natjecanje, zatim promjenjivo vrijeme koje je svima pravilo probleme. Dino Stelmah je na kisnim gumama vozio treninge i obje utrke tako da je tu gubio po 10-ak sekundi, a dodatni problem je bio i nedostatak trkaćeg sekvencijalnog mjenjača kojeg nisu uspjeli ugraditi u bolid do početka utrke. Sa serijskim mjenjačem nije uspijevao postići dovoljno ubrzanje, u trećoj brzini do 190 km/h, tako da je na cijeloj dužini staze od 5001 metara gubio i po 30-ak sekundi.

Menadžer tima Alen Stelmah se kritički osvrnuo i na “park vozača” koji je bio dislociran na 3 različite lokacije, neke od utrke udaljene i nekoliko kilometara. Teško je smjestiti sve bolide na jedno mjesto, previše ih je.

Bilo je ovo zanimljivo i vrijedno iskustvo za Stelmah Rally Team, a što će iskoristiti za slijedeće utrke koje dolaze.