Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiDetroit Auto Show: Buick Regal GS Concept

Detroit Auto Show: Buick Regal GS Concept


Na svom domaćem auto salonu u Detroitu američka automobilska industrija pokazuje svu svoju snagu i raskoš. Jedan od zapaženijih autommobilskih izložaka svakako je i novi Buick Regal, američka inačica Opela Insignia.

Detroit Auto Show: Buick Regal GS Concept

Podsjetimo se, Opel Insignia je osvojila prestižnu nagradu, 2009 European Car Of The Year odnosno europski automobil godine 2009, tako da u General Motorsu, Inače vlasniku marke Buick, Očekuju puno i na američkom tržištu. Već na prvi pogled vidljiva je vizualna sličnost sa spomenutom Insigniom. Motorizacija je u normalnim uvjetima jača kod američkih vozila, no zanimljivo je kako je Buick Regal GS u konceptnoj inačici predstavljen sa slabijom motorizacijom od Insignie. Opel je za svoj top model (inače nasljednik već pomalo zaboravljene Vectre) pripremio široku paletu motorizacije za vrlo zahtijevne europske kupce, a koja se penje do top modela s turbo-punjenim V6 motorom od čak 325 konja i adaptivnim pogonom na sva četiri kotača. Očekuje se i sportska inačica Insignie OPC koja bi premijeru trebala doživjeti u Detroitu.

Buick Regal GS koncept neće biti tako ekrstremno nabrijan kao europski rođak, tako da će imati samo 4-cilindrični 2,0 litarski motor od 255 konja, 6-brzinski ručni mjenjač i pogon na svim kotačima. Po ovim karakteristikama više djeluje kako europski nego američki automobil. Ipak, njegov je izgled možda nešto i agresivniji od Opelove perjanice, što možete vidjeti i na slikama.

Dodajmo i kako je naziv Regal preuzet iz slavne Buickove prošlosti koja se povezuje s modelima Grand National, GNX, GS i GSX.

Detroit Auto Show: Buick Regal GS Concept

Detroit Auto Show: Buick Regal GS Concept