Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliDe Macross GT1 Supercar uskoro na proizvodnoj traci

De Macross GT1 Supercar uskoro na proizvodnoj traci


Lijepo je pronaći neki novi "egzotični" sportski automobil, kao što je ovaj. Projekt je prvi put predstavljen u kolovozu prošle godine, a radi se o super sportašu pod nazivom De Macross GT1.

Kanadska kompanija De Macross Motors Corp (DMMC) uspjela je proizvesti prvi prototip kojeg su s ponosom predstavili, a kako su najavili, uskoro slijede i prva testiranja. Zanimljivo, financijsku injekciju za razvoj ovog ljepotana dao je južnokorejski poslovnjak Jahong Hur, inače osnivač kompanije.

De Macross GT1 project bismo mogli opisati kao kombinaciju starog i novog, tradicionalnog i modernog. U kompaniji itekako znaju što rade, jer surađuju usko s Multimatic Engineering, kompanijom koja je radila s velikim imenima kao što su Shelby Automotive ili Aston Martin. Rezultat iskustva i brojnih drugih elemenata je ovo što vidite na slikama.

De Macross GT1 pod haubom ima 5,4 litarski V8 motor kojeg potpisuje američki Roush Yates Racing Engines, ista ona kompanija koja Ford opskrbljuje motorima za NASCAR natjecanje. U ovom slučaju, u De Macrossu GT1 motor ima okruglih 800 konja. Spojen je na 6-brzinski ručni mjenjač, od 0-100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 346 km/h.

Zanimljiva pila, nemamo riječi 🙂