Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportDaniel Ricciardo odlazi u Red Bull 2014. godine, bit će partner Vettel
Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo odlazi u Red Bull 2014. godine, bit će partner Vettel


Nakon brojnih špekulacija tko će iduće godine sjesti na mjesto Marka Webbera, sada je sve jasno – Daniel Ricciardo iz Toro Rosso tima prelazi u Red Bull.

Posljednjih se mjesec dana puno pričalo o tome, ili točnije od kada je Webber najavio odlazak u vozačku mirovinu. Nekoliko je vozača bilo u igri, a najglasnija govorkanja su bila oko oba Toro Rosso vozača (Daniel Ricciardo i Jean-Eric Vergne), te Lotusovog Kimija Raikkonena, no čini se kako je “baby Red Bull” tim ipak presudio.

Pitanje je i kako bi uopće Red Bull tim funkcionirao s dva velika vozača. U proteklih nekoliko godina bilo je timova koji su imali dva top vozača i to nije baš najbolje funkcioniralo, a i može biti štetno na stazi, pogotovo u direktnom rivalstvu na samoj trkaćoj stazi. Sjetite se samo dvoboja Vettela i Webbera, neki su sukobi završili i izvan staze. Mislimo kako je Ricciardo pravi vozač za Red Bull, samo to još mora potvrditi i rezultatima.

Daniel Ricciardo

“Osjećam se jako dobro. Od kada sam se pridružio Formuli 1 2011. godine, nadao sam se kako ću jednog dana voziti za Red Bull. Spreman sam dati sve o d sebe iduće godine u novom timu”, izjavio je Daniel Ricciardo.

Vjerujemo kako je i Vettelu pao kamen sa srca, jer će mu sigurno biti lakše sa Ricciardom nego Raikkonenom koji bi mu mogao zadati velike probleme, a po mnogima i biti bolji vozač. Ali nije u Red Bullu, od Lotusovog bolida izvlači što je moguće više.