Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportDani Sordo bit će drugi vozač Hyundaija u WRC-u iduće dvije sezone

Dani Sordo bit će drugi vozač Hyundaija u WRC-u iduće dvije sezone


Hyundai Motorsport odabrao je Španjolca Danija Sorda kao drugog vozača u Svjetskom rally prvenstvu za iduće dvije sezone, uz ranije potvrđenog Thierryja Neuvillea.

U povratničkoj WRC sezoni Hyundai je za upravljačem svojih automobila uz Neuvillea, koji je nastupio na svih dosadašnjih 12 utrka, imao još pet vozača (Sordo, Paddon, Bouffier, Hanninen, Atkinson). Sordo je nastupio šest puta te je pored tri odustajanja sakupio najviše bodova od spomenute petorke, uključujući sudjelovanje u povijesnom osvajanju Hyundaijeva prva dva mjesta na utrci u Njemačkoj.

HyundaiMotorsport1

Iz Hyundaija je službeno priopćeno da će Sordo voziti na najmanje 10 (od 13) utrka u svakoj od iduće dvije sezone, a detaljan program nastupa bit će objavljen naknadno. Očekuje se još i finalna odluka nastavku WRC programa korejskog proizvođača, jer uz glavnu momčad Hyundai Shell WRT u aktualnoj sezoni aktivna je bila i ‘rezervna’ ekipa Hyundai Motorsport N, a hoće li tako biti i ubuduće još nije objavljeno.

– Oduševljen sam nastavkom suradnje s Hyundaijem nakon vrlo uspješne debitantske sezone. Pokazali smo da je i20 WRC obećavajući automobil, a nikad nećemo zaboraviti dvostruku pobjedu u Njemačkoj – rekao je Sordo. Njegov šef Michel Nandan pohvalio je Sorda za konzistentnost vožnje na različitim podlogama i u različitim okolnostima te rekao da je pravi timski igrač.

DaniSordo4