Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoDani Pedrosa iznenadio Rossija na njegovoj stazi, 8. pobjednik sezone

Dani Pedrosa iznenadio Rossija na njegovoj stazi, 8. pobjednik sezone


Iako su oklade prštale oko toga hoće li na MotoGP utrci na stazi Misano World Circuit Marco Simoncelli voženoj za San Marino, iz pozadine ih je dočekalo iznenađenje koje se zove – Dani Pedrodsa.

Ne mogu se ne sjetiti kako je jedan britanski voditelj prije početka utrke na spomen Predrose i mogućnost da on postane osmi pobjednik, rekao je kako je to nemoguće i kako je to staza Yamahinih vozača. Kao što smo i sami mogli vidjeti, iznenađenja su moguća i kada djeluju nemoguća. I sam se voditelj na kraju ispričao i rekao kako je jako, jako pogriješio 🙂

Upravo se to i dogodilo. Iako to na početku nije izgledalo tako, priča se počela odmotavati u sasvim nekom drugom smjeru. Na startu je utrku poveo Jorge Lorenzo (Yamaha) koji je bio i prvi na startu, no već idući krug vodeću mu poziciju oduzima Valentino Rossi (Yamaha) i polako počinje bježati Lorenzu. Odlično je vozio i Marc Marquez (Honda) koji je opasno prijetio Lorenzu, no nekako je počeo posustajati.

Polovicom utrke situacija se počela mijenjati. Dani Pedrosa (Honda) hvatao je svoj ritam i sa osme startne pozicije polako je počeo prestizati konkurenciju. Kada je prestigao i timskog kolegu Marqueza bilo je jasno kako postoji šansa da sustigne i vodećeg Rossija koji nije uspio postići više od sekunde i pol prednosti ispred Lorenza.

Pedrosa je vrlo brzo riješio i Lorenza, a sedam krugova prije kraja iskoristio je priliku i kasnijim kočenjem u jednom zavoju izbio ispred Rossija. Iako niti on nije postigao veću prednost, i tih sekundu i nešto više bilo je dovoljno za nevjerojatnu ali itekako zasluženu pobjedu u kojoj je Španjolac bio brži od Rossija na, slobodno možemo reći, njegovoj domaćoj stazi, te tako postao 8. pobjednik u ovogodišnjoj vrlo zanimljivoj MotoGP sezoni.

Spomenimo kako su odlične vožnje pokazali i Maverick Vignales (Suzuki) koji je do cilja došao kao peti ispred Andrea Diviziosa kojem njegov moćni Ducati nije puno pomogao na stazi punoj zavoja.

Do kraja sezone je pet utrka. Slijedeća se utrka vozi za dva tjedna u Španjolskoj. Evo i rezultata utrke, kao i ljestvica vozača.

dani-pedrosa-iznenadio-rossija-na-njegovoj-stazi-8-pobjednik-sezone-02

dani-pedrosa-iznenadio-rossija-na-njegovoj-stazi-8-pobjednik-sezone-03