Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportDakarski reli uzeo prvu žrtvu

Dakarski reli uzeo prvu žrtvu


Na dakarskom reliju već se prvog natjecateljskog dana, u subotu, pokazalo zašto se ova utrka naziva najtežom i najopasnijom na svijetu – pala je prva ljudska žrtva.

Dakarski reli uzeo prvu žrtvu

Zove se Natalia Gallardo (28) i bila je gledateljica na 251 kilometara dugačkom prvom brzinskom ispitu. S društvom je stajala na mjestu koje nije bilo preporučljivo po sigurnosnim pravilima i upravo je na tom mjestu izletio automobil broj 418 s posadom Schultis-Leardi. četiri su osobe još ozlijeđene. Na reliju lani u Argentini i čileu nije bilo poginulih gledatelja, ali je umro jedan motociklist i poginula su dva člana jedne prateće posade. Za ovogodišnjeizdanje relija nadamo se da je mlada Argentinka prva i posljednja žrtva i da ćemo dalje donositi samo sportske vijesti.

A u sportskom dijelu vijesti pažnju su zaslužili Španjolac Joan Nani Roma i Francuz David Casteu. U automobilskoj konkurenciji Roma je u BMW-u X3 kao član X-Raid momčadi najbrže prošao brzinski ispit od Colona do Cordobe. Na drugom je mjestu s 2,07 minuta zaostatka njegov sunarodnjak Carlos Sainz, član Volkswagenove tvorničke momčadi. Francuz Stephan Peterhansel u BMW-u je treći, a u prvih pet su još dva Volkswagenovca Nasser Al-Attiyah i Giniel De Villiers. Među motociklistima Casteu je na motociklu Sherco bio samo 3 sekunde brži od Cyrila Despresa i 12 sekundi od Marca Come.

Hrvatska posada ćurić – Kolega u Toyoti Hilux prvi je brzinac završila na 101.mjestu, sa jednim satom i 13 minuta zaostatka. Startali su posljednji, a dobrom vožnjom nadvisili su velik broj posada, jer plasman nakon prvog brzinca ima 128 posada.

U nedjelju se vozi 355 kilometara dugački brzinski ispit od Cordobe do La Rioje.

Dakarski reli uzeo prvu žrtvu

Dakarski reli uzeo prvu žrtvu

Autor: Marijan Malčević