Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportDakar Rally: Dan odmora, u vodstvu i dalje Al-Attiyah

Dakar Rally: Dan odmora, u vodstvu i dalje Al-Attiyah


Na Dakar Rallyju danas je dan odmora za automobiliste i kamiondžije, dok motociklisti i quaderi moraju tek stići u Iquique. U vodstvu je i dalje Nasser Al-Attiyah s Minijem All4 Racing.

Posljednju etapu Uyuni – Iquique dobio je Saudijac Yazeed AlRajhi s Toyotom, i to je jedina od dosadašnjih osam na kojoj nije bio najbrži neki od vozača Minija.

U vodstvu nakon osam etapa i dalje je Kataranin Nasser Al-Attiyah s Minijem All4 Racing, ispred Južnoafrikanca Giniela De Villiersa s Toyotom,  koji zaostaje oko 8 i pol minuta. AlRajhi je na trećem mjestu s 18,40 minuta zaostatka. Prema svemu sudeći, ako ne bude nekih velikih problema, među spomenutom trojicom je najvjerojatniji pobjednik utrke, jer četvrtoplasirani Holowczyc u Miniju zaostaje skoro sat vremena.

Među prvih 10 još su Ten Brinke (Toyota), Van Loon (Mini), Lavieille (Toyote), Peterhansel (Peugeot), Sousa (Mitsubishi) i Chabot (SMG).

Osam etapa odvozili su i kamiondžije. U vodstvu je ruska posada u Kamazu koju vodi Airat Mardeev. Drugi i treći su također Rusi u još dva Kamaza, sa zaostacima od pet i dvanaest minuta. Nakon današnjeg odmora, pred automobilistima i kamiondžijama je još pet etapa.

Motociklisti i quaderi svoju 8. etapu voze dana. Pred njima je maratonski brzinac dugačak 784 kilometra. U vodstvu su dalje Španjolac Joan Barreda Bort (Honda) među motociklistima i Poljak Rafal Sonik (Yamaha) među quaderima.