Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportDakar Rally – 3. etapa: Terranova najbrži, Al-Attiyah i dalje vodeći

Dakar Rally – 3. etapa: Terranova najbrži, Al-Attiyah i dalje vodeći


Na trećoj etapi Dakar rallyja nije bilo nikakvih iznenađenja, najbrži je bio Orlando Terranova u Miniju, a ukupno vodstvo je zadržao Nasser Al-Attiyah.

U utorak se vozila etapa s 284 kilometara mjerenog vremena, na kojem je Argentinac Terranova u Miniju All4Racing bio najbrži s 1,54 minuta prednosti ispred Južnoafrikanca Giniela De Villiersa u Toyoti Hilux. Treća je bila još jedna Toyota, koju vozi Saudijac Yazeed AlRajhi. Četvrto vrijeme imao je Carlos Sainz s Peugeotom, a peto Al-Attiyah u Miniju.

Nakon tri dana jurnjave Al-Attiyah je ostao na prvom mjestu, s prednošću od 5,18 minuta ispred De Villiersa. Slijede dalje Terranova (18,05 minuta), Sainz (19,32) i AlRajhi (20,08), a u top 10 još su Holowczyc (Mini), Van Loon (Mini), Ten Brinke (Toyota), Sousa (Mitsubishi) i Lavieille (Toyota). Stephane Peterhansel u Peugeotu 2008 DKR na trećoj etapi bio je sedmi, a u ukupnom poretku je 16., ima jedan sat i 12 minuta zaostatka.

dakar-Barreda01

Među motociklistima iznenađujuće najbrži bio je Austrijanac Matthias Walkner na KTM-u, a iza njega su najveći favoriti utrke Marc Coma (40 sekundi) i Joan Barreda-Bort (93 sekunde). Walkneru je ova pobjeda pomogla da se popne na treće mjesto ukupnog poretka nakon tri etape. Vodeći je i dalje Barreda-Bort s 10,33 minute prednosti, a između njih dvojice na drugom mjestu je Goncalves sa 5,33 minute zaostatka.

U konkurenciji quadova najbitnija stvar dogodila se prije brzinskog ispita, jer je lanjski pobjednik Ignacio Casale zakasnio dvadesetak minuta na start, a to vrijeme nije kasnije uspio nadoknaditi, pa je izgubio dotadašnje drugo mjesto. Poljak Rafal Sonik je s trećim vremenom na brzincu, iza Bonetta i Halperna, uspio sačuvati prvo mjesto u generalci.