Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportDakar 2013: Carlos Sainz vodeći nakon druge etape, najluđa utrka se nastavlja!

Dakar 2013: Carlos Sainz vodeći nakon druge etape, najluđa utrka se nastavlja!


Dvostruki svjetski WRC reli prvak Carlos “El Matador” Sainz je vodeći na utrci Dakar 2013 nakon prve dvije etape. U vrlo kratkom vremenu stekao je već prednost od 5 minuta i 5 sekundi.

Španjolac, koji je bio prvak u WRC-u 1990. i 1992. godine, pobijedio je i na otvaranju utrke u subotu. Podsjećamo kako Sainz vozi u Qatar-Red Bull timu u V8 buggyju. Inače, Sainz je također usko surađivao i u razvoju novog Volkswagenovog reli automobila a koji će se natjecati u ovogodišnjoj sezoni (Polo R WRC).

“Ono što smo iskusili na jučerašnjoj dionici je nešto vrlo nepoznato. Pokušali smo tri ili četiri puta proći određene točke prije nego smo nastavili s utrkom. Išli smo gore, dolje, u krug, no znali smo da idemo u otprilike pravom smjeru. Na kraju smo odlučili odraditi neke riskantne poteze, no čini se kako nam se to i isplatilo”, potvrđuje Sainz.

Jučerašnja etapa je 26. Sainzova pobjeda u Dakar utrkama (po etapama) tako da se sada izjednačio s rekorderom, Francuzom Stephane Pertehanselom.

Treća dionica vozi se danas. Duga je 243 kilometra, a vozi se od lokacije Pisco do Nazca.