Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportDakar 2010 – hrvatska posada ćurić i Kolega odustali!

Dakar 2010 – hrvatska posada ćurić i Kolega odustali!


Nažalost, naša jedina posada na ovogodišnjem izdanju relija Dakar, odustala je od daljnjeg natjecanja nakon problema koji su ih zadesili na trećoj etapi.

Dakar 2010 -  hrvatska posada ćurić i Kolega odustala!

Dražen ćurić i Krešimir Kolega, nakon problematičnog prvog dana, počeli su se penjati u poretku na drugoj etapi, no na trećoj njihova Toyota Hilux nije izdržala te nastavak nije bio moguć. Isključeni su iz utrke, a uz njih još tridesetak posada nije dobilo dozvolu za ponovan start. Organizator se ovim potezom definitivno nije proslavio, poslavši kući toliko posada sa ispravnim automobilima.

Dražen ćurić:
"Danas je sve počelo dobro, no oko šezdesetog kilometra nam je pukao prednji lijevi amortizer na jednom skoku i od tada nam je zaštitna ploča bila na 10 cm od zemlje. Budući da su na 3. etapi kamioni krenuli prije auta, ostavili su kolotrage duboke gotovo pola metra u koje smo se stalno ukopavali. U tri kilometra iskopavali smo se deset puta, od čega je zablokiralo nešto u reduktoru diferencijala. Uz pomoć gledatelja smo se iskopali zadnji put i platili jednom od njih 100 pezosa da nas dovede do najbliže asfaltirane ceste, budući da u takvom stanju nije bilo šanse da dođemo do cilja. Sve se ovo dešavalo u jakoj pješčanoj oluji, tako da smo cijelo vrijeme nosili skijaške naočale. Dok nismo strgali amortizer, išlo nam je odlično, niti jednom nismo zapeli u pijesku, iako smo prolazili kroz takva mjesta za koje bi sami rekli da nema šanse da ih prođemo. Kod traženja treće kontrolne točke smo se izgubili zajedno s tridesetak drugih posada i svako malo bi se mimoišli s nekim. Dešavalo se da po nekoliko posada juri prema jednoj točci, no iz potpuno različitih smjerova. Na nekim mjestima, vjetar je puhao brže nego što smo mi vozili, tako da nismo ništa vidjeli od vlastite prašine. Mnoge posade su dolazile u servis s potpuno ispravnim automobilima, no bili su toliko iscrpljeni da nisu mogli nastaviti, a neki su čak dobili i infuziju. Neopisivo nam je žao što ne možemo nastaviti, tim više što nismo napravili niti jednu vozačku pogrešku, a i automobil bi bez problema mogli osposobiti".

Šteta što je naša posada tako rano morala odustati nakon obećavajućih vožnji, no nadamo se kako nisu izgubili volju i entuzijazam te da će i slijedeće godine nastupiti na najtežoj utrci na svijetu još spremniji, jači i s nešto više iskustva.

Dakar 2010 -  hrvatska posada ćurić i Kolega odustala!

Izvor: HRautosport