Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportDakar – 11. etapa: Dvostruka pobjeda BMW-a

Dakar – 11. etapa: Dvostruka pobjeda BMW-a


Francuz Guerlain Chicherit, inače bivši svjetski prvak u free-ride skijanju, pobjednik je 11. etape relija Dakar koja se u srijedu vozila između Santiaga i San Juana.

Dakar – 11. etapa: Dvostruka pobjeda BMW-a

Brzinski ispit dugačak 220 kilometara ovaj je član X-Raid momčadi u BMW-u X3 prošao za pola minute brže od drugoplasiranog Argentinca Orlanda Terranove u Mitsubishiju Lanceru i 39 sekundi ispred lanjskog pobjednika Giniela De Villiersa u VW Touaregu.

Vodeći u ukupnom poretku, Volkswagenovi vozači Carlos Sainz, Nasser Al-Attiyah i Mark Miller, osvojili su deveto, četvrto i peto mjesto. Sada prvoplasirani Sainz ima samo 4,28 minuta prednosti ispred Al-Attiyaha, pa se na posljednje tri etape može očekivati neizvjesna borba za jednu od najznačajnijih relijaških titula na svijetu. I Sainzu i Al-Attiyahu bila bi to prva pobjeda na dakarskom reliju.

I u svim ostalim kategorijama pobjedu na 11. etapi ostvarili su vozači koji nisu vodeći u ukupnom poretku. I među motociklistima pobjedu je ostvario BMW-ov natjecatelj – Nizozemac Frans Verhoeven. Drugi na etapi bio je Amerikanac Jinah Street, a treći Francuz Alain Duclos. Vodeći Cyril Despres na KTM-u ostvario je sedmo prolazno vrijeme, ali to nije ugrozilo njegovo vodstvo, jer još uvijek ima 80 minuta prednosti ispred prvog pratitelja, Norvežanina Ullevalsetera.

Na cilj brzinskog ispita u kategoriji quadova najbrže se dovezao Argentinac Halpern, a u ukupnom poretku nadmoćno i dalje vodi njegov sunarodnjak Marcos Patronelli, ispred svog brata Alejandra. Najbržio kamion na 11. etapi bio je onaj koji vozi Firdaus Kabirov, a vodstvo u ukupnom poretku sačuvao je Vladimir čagin.

U četvrtak se vozi 476 kilometara dugački brzinski ispit između San Juana i San Rafaela.

Dakar – 11. etapa: Dvostruka pobjeda BMW-a

Dakar – 11. etapa: Dvostruka pobjeda BMW-a

Dakar – 11. etapa: Dvostruka pobjeda BMW-a