Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiDaimler proslavlja 125. rođendan automobila

Daimler proslavlja 125. rođendan automobila


Točno prije 125. godina Carl Benz je registrirao prvo "vozilo s benzinskim pogonom", a koje je kao patent broj 37435 u patentnom uredu u Berlinu (Berlin Patent Office), i tako u potpunosti promijenio način poimanja prijevoza te utemeljio najveću industriju koju danas poznaje svijet.

To se dogodilo davne 1886. godine. Naravno da tada nitko nije mogao zamisliti što će se sve događati do danas i koliko će se ta tehnologija promijeniti. Tadašnji benzinski automobil kojeg je projektirao Gottlieb Daimler "jurio" je gotovo 100 km/h.

Danas je situacija sasvim drugačija. Automobili su nevjerojatno napredovali, a danas smo već svjedoci prvih električnih automobila. U čast 125. rođendana automobila, auto giant Daimler AG je to dostojno proslavio u Stuttgartu, gdje su premijerno predstavili i Mercedes-Benz F-CELL World Drive, koji pripada B klasi i kojeg pokreću vodikove ćelije. Zanimljivo, trebao bi proputovati svijet za 125 dana.

I kao kruna svega, u Mercedes-Benzu su dizajnirali i posebnu Aesthetics 125 skulpturu koja će još dugo podsjećati na ovu lijepu godišnjicu.