Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviTEST: Dacia Sandero 1.2 16v Story Plus – jednostavan i jeftin automobil koji će vas iznenaditi

TEST: Dacia Sandero 1.2 16v Story Plus – jednostavan i jeftin automobil koji će vas iznenaditi


Na spomen Dacie danas se u Hrvatskoj mnogi još uvijek podsmjehuju jer je nisu nikad aprobali. No, model Sandero je odrastao te je ozbiljan konkurent mnogo skupljim vozilima u klasi.

Nakon testa sa sigurnošću možemo reći kako bi ju skeptici trebali prvo isprobati, a zatim komentirati. Uvjereni smo kako se prema ovom rumunjskom brandu sa srcem Renaulta više ne bi odnosili na taj način. Ima, doduše, Sandero svojih mana, no obratite li pažnju na račun i prisjetite se koliko ste ga platili, vraća vam se zadovoljan osmjeh na lice. Svi ti, nazovimo ih, nedostaci, u trenutku se kompenziraju povoljnom cijenom, no istini za volju, to i nisu neki nedostaci koji se ne bi mogli oprostiti.

Što se tiče dizajna, tu prigovora jednostavno nema. Vanjština ovog hatchbacka u skladu je s trendovima. Blage zaobljene linije odlično se stapaju s velikim farovima, a svjetla za maglu na testiranom modelu i poveći otvor za hladnjak daju Sanderu i sportsku notu. Jedina zamjerka izgledu su retrovizori i kvake na vratima koje bi mogle biti u boji karoserije. Unutrašnjost je poprilično jednostavna. Kontrolna ploča je pregledna, sjedala udobna, no ipak moramo naglasiti malo previše mekana. U kombinaciji s također mekanim ovjesom dobiva se osjećaj nesigurnosti prilikom malo oštrije vožnje po zavojima. Uglavnom, sve je na svojem mjestu, praktično i funkcionalno. Pretinaca ima dovoljno za poveću hrpu stvari, a pohvale idu CD mp3 radiu s bluetoothom i komandama kod upravljača koji osvježava pomalo monotoni kokpit. Očekivano, korišteni materijali u unutrašnjosti su od ‘jeftine plastike’, no završna obrada je za prolaznu ocjenu. Manjoj udobnosti doprinosi pak činjenica da sjedalo vozača i upravljač nisu podesivi po visini što u današnje vrijeme pomalo živcira.

Vozne karakteristike su također za prolaznu ocjenu, nekakvu solidnu trojku uzmu li se u obzir svi plusevi i minusi. Bučan 1.2 litreni benzinski motor s 16 ventila trom je na početku vožnje. O ubrzanju je bespredmetno razgovarati jer Dacia Sandero nije ni trkaći ni sportski auto. Ipak, u vožnji gradom od semafora do semafora dovoljno je agilna i okretna. Osim što je bučan i trom, motor sa 75 konja je s druge strane vrlo pouzdan i štedljiv. Potrošnja i pod većim opterećenjima ne prelazi mnogo više od 7 litara što je i neki Dacijin prosjek. Slabašne vozne karakteristike uvelike podiže vrlo solidan i iznenađujuće precizan mjenjač s ne tako velikim hodom. Upravo taj mjenjač je nešto što Daciji daje malo sportskog duha jer trom motor čestim promjenama stupnja prijenosa postaje malo živahniji. Naravno, ukoliko želite malo bolje performanse nikako ne preporučamo korištenje klime koja doslovno ubija i posljednju želju malenog agregata da pokuša biti ‘sportski tip’.

Kad se sve zbroji, Sandero zadovoljava većinu potreba prosječnog vozača kojem auto služi više za gradsku nego za vožnju otvorenom cestom. Od Sandera neke bolje performanse na autocesti ne možete očekivati jer se ipak radi o slabašnom benzincu koji je pak odličan za neke druge potrebe. Vožnja autocestom brzinom od oko 140 km/h na uzbrdici se vrlo brzo pretvara u vožnju od 100 i manje km/h. Valja spomenuti i Dacijin najvažniji adut, cijenu. Testirani Sandero 1.2 16v Story Plus košta 73.940 kuna što je sasvim zadovoljavajuće, pogotovo u današnje krizno vrijeme. U toj klasi, jednostavno je nemoguće pronaći jeftiniji novi auto. Osnovni model košta 57.900 kuna, no nema doslovno ništa osim zračnog jastuka za vozača. Story Plus paket opreme koji sadrži klima uređaj, električni paket i svjetla za maglu valja nadoplatiti tek 3.390 kuna, radio CD MP3 AUX Bluetooth USB 4x15W s komandama kod upravljača  2.350 kuna, a metalik boju 2.600 kuna. Na kraju, hvala uvozniku Dacia vozila, tvrtki Renault Nissan Hrvatska na ustupljenom vozilu.

Dacia Sandero 1.2 16v Story Plus – tehnički podaci testiranog vozila

Motor

4-cilindrični, benzinski, redni, hlađen tekućinom, ugrađen sprijeda poprečno, DOHC, 4 ventila po cilindru

Obujam (ccm)

Snaga (KW/KS @ o/min)

Okretni Moment (Nm @ o/min)

1.149

55/75@5.500

107/4.250

Prijenos

Pogonski kotači

Mjenjač

Prednji

5 stupnjeva, ručni

Kočnice

Sprijeda ventilirani disk 259mm, straga bubanj 203mm

Pomoćni sustavi

ABS + BAS + EBD

Kotači

185/65 R15

Dimenzije

Širina (mm)

Dužina (mm)

Visina (mm)

1.753

4.020

1.534

Međuosovinski razmak (mm)

Prtljažnik (l) (max)

Spremnik goriva (l)

2.588

320 (1.200)

50

Mase

Masa praznog vozila (kg)

Nosivost (kg)

975

495

Performanse i potrošnja

Maksimalna brzina (km/h)

Ubrzanje 0-100km/h

161

13.6s

Grad

Otvorena

Kombinirano

7.6

4.9

5.9

Potrošnja na testu

6.8l/100km

.

Izvor: Auto-info.hr