Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiDacia povećala prodaju 18,2% u srpnju zahvaljujući 2x boljoj prodaji u Francuskoj

Dacia povećala prodaju 18,2% u srpnju zahvaljujući 2x boljoj prodaji u Francuskoj


Neki su u krizi, a neki u krizi pronalaze rješenja za napredovanje. U prvi primjer spadaju francuski proizvođači, a u drugi rumunjska Dacia, koja baš u Francuskoj ruši rekorde.

U odnosu na srpanj 2011. godine, prodaja automobila je u Francuskoj pala za 7%. PSA Peugeot Citroen grupacija bilježi pad od 9,9%, a Renault velikih 26,6%. S druge strane Dacia je prodala dvostruko više vozila u istom razdoblju nego lani. Francuska je najveće tržište Dacije, koja je u prvih sedam mjeseci ove godine prodala 50.307 vozila.

u auto industriju ponovno trese kriza, a u odnosu na prošlu godinu tijekom srpnja prodaja je pala za sedam posto. Dok neki proizvođači bilježe veliki pad prodaje, Dacia istovremeno prodaje gotovo dvostruko više vozila. I najnoviji model rumunjskog proizvođača automobila, Duster, iako je u prodaji tek od travnja, već ima 35.500 narudžbi.

U Daciji očekuju kako će im prodaja i dalje rasti, a u prilog tome govore i podatak kako će uskoro predstaviti i nove modele – Sandero s pet vrata, te Logan sedan.