Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiDacia Logan MCV – kompanija predstavila veliki karavan s malom cijenom
Dacia Logan MCV

Dacia Logan MCV – kompanija predstavila veliki karavan s malom cijenom


Rumunjski proizvođač je poznat po tome da proizvodi jeftine i vrlo solidne automobile. I po vanjskom su izgledu sve bolji, što vrijedi i za novi Dacia Logan MCV.

Od 2006. prodano je otprilike 340 000 primjeraka Logana MCV u četrdesetak zemalja. Potaknuta takvim snažnim odgovorom tržišta, Dacia u prodaju pušta novi Logan MCV, koji kreće stopama novih modela Logana, Sandera i Sandera Stepway.

Dacia Logan MCV he praktičan –  prostrana unutrašnjost ima pet sjedala pune veličine za pet odraslih osoba, a prtljažnik ima obujam od 573 litara. Poslovično, Dacia ni s novim Loganom MCV nije pristala ni na kakve ustupke. Na većini tržišta, dakle, nudi više obilježja po cijeni modela na odlasku. Već od prvog paketa opreme novi Dacia Logan MCV nudi znatnu udobnost, sigurnost i praktična poboljšanja poput ESC-a, servoupravljača, bočnih zračnih jastuka i preklopive stražnje klupe djeljive u omjeru 2/3-1/3.

Poput novog Logana i novog Sandera, novi Logan MCV na izbor nudi jedan benzinski motor: 1.2 16v 75, svestran i ekonomičan u pogledu nabavne cijene i troškova održavanja. Kombiniranjem niske potrošnje goriva s rekordnim obujmom prtljažnog prostora od 573 litre, novi Logan MCV nudi najbolji omjer između potrošnje i nosivosti, što ga čini najboljim odabirom za kupce koji žele veliku nosivost po maloj cijeni.

Novi Logan MCV također je dostupan sa dva 1.5 dCi dizelska motora snage od 66 kW (90 KS) ili 55 kW (75 KS) koji udovoljavaju normama Euro 5. 1.5 dCi najprodavaniji je Renaultov motor, poznat po pouzdanosti, performansama i ekološkim karakteristikama. Nedavne preinake dodatno su poboljšale ubrzanje, dok je potrošnja od 3,8 l/100 km ostala među najmanjima u klasi, što rezultira ispuštanjem CO2 od samo 99 g/km.

Dacia Logan MCV

Istodobno, Dacia nastavlja promicati autoplin (LPG) kao ekonomičnu alternativu dizelu. Novi Logan MCV dostupan je s 1,2-litrenim, 16-ventilskim motorom od 75 KS koji pokreću benzin i LPG radi još manjih troškova uporabe i smanjenja ispuštanja CO2 na 120 g/km pri plinskom pogonu. Kao i kod ostalih Dacijinih vozila na plin, vozač jednostavnim mehanizmom bira između benzina i plina. S obzirom na to da plin stoji manje od šest kuna, očito je kako je riječ o štedljivijoj opciji. Otprilike jedan od deset Dacijinih automobila (proizvedenih u tvornici Pitesti) pokreće autoplin. Potvrda je to vjerodostojnosti Dacijinih napora da na tržište uvede konkurentne tehnologije visoke djelotvornosti.

Funkcija Eco Mode (na nekim motorima) vozaču omogućuje da u bilo kojem trenutku smanji potrošnju goriva u najvećoj mjeri. Eco Mode prilagođuje određene postavke motora i klimatizacijskog uređaja i ovisno o stilu vožnje i prometnim uvjetima potrošnju goriva i ispuštanje CO2 može smanjiti do 10 %.

Kako ga i reklamiraju, Dacia Logan MCV je veliki karavan male cijene. Za sada konačna cijena još nije poznata, no mi smo saznali kako je niža od 10.000 eura. Narudžbe kreću tijekom ovog mjeseca.

Spomenimo i kako su među automobilima jeftinijima od 10.000 eura njemački vozači kao najbolji ocijenili Daciju Logan MCV.

Dacia Logan MCV