HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportCroatian Drift Show Dalmatia: Marino Pirić zasluženo pobijedio na završetku sezone 2014

Croatian Drift Show Dalmatia: Marino Pirić zasluženo pobijedio na završetku sezone 2014


Drift spektaklom u Dalmaciji spuštena je zavjesa hrvatskog Croatian Drift Challenge-a (CDC) za 2014. godinu. Pobjednik je bio Marino Pirić, zasluženo.

Iako se ne boduje za prvenstvo Hrvatske u driftu, navedena utrka donijela je mnogo uzbuđenja i privukla velik broj gledatelja. Natjecanje je proteklo u sportskom i prijateljskom ozračenju, jer ova utrka je predstavljala jednu novu stranicu na hrvatskoj drift sceni. Po prvi puta u Dalmaciji se održava drift natjecanje. Svega 17 prijavljenih natjecatelja od kojih su nekolicina novih vozača, dok su preostalu listu činila već poznata drifterska imena poput Pirića, Berdajsa , Folera,Šorka, Stergara, Poljaka, Znaora i drugih.

Kroz prvi dan natjecatelji su vozili slobodne treninge i drift taxi, dok se drugog dana odvijao klasično CDC natjecanje. Očekivano, kroz kvalifikacije i top 16 borbe isfiltrirala se skupina top 8 vozača, te su u tom trenutku krenule prave borbe. Marino Pirić je matirao Brunu Stergara, dok je Podboršek briljirao vožnjama protiv Gorana Šorka. Domaćin Jure Poljak zasluženo pobjeđuje Folera u posuđenom autu, a Ivo Znaor ni nakon ponavljanja ne uspjeva dominirati nad Urošem Berdajsom.

Favoriti su naravno očarali sve prisutne, te su u top 4 snage odmjerili Pirić, Berdajs, Poljak i Podboršek. Borbu za treće mjesto obilježili su Podboršek i domaćin Jure Poljak koji je dominirao u ovom twinu te osvojio 3. mjesto. U finalnom srazu našli su se Pirić i Berdajs, gdje je prvo navedeni apsolutno dominirao i odnio pehar Dalmatia Drift Show-a.

Na zatvaranju eventa vozači su napravili pravu dimnu zavjesu na oduševljenje svih prisutnih, a da li je ovo možda jedna nova službena utrka za 2015. godinu u Hrvatskoj? Tek ćemo vidjeti.

Croatian Drift Show Dalmatia - Marino Pirić pobijedio 02